fredag 8 maj 2015

4good-kväll: Shine 2015

Onsdagens 4good-kväll blev en sån där oväntad bonus. Eftersom schemat var så fullt så hade jag funderat lite på om jag skulle gå eller om jag skulle åka hem och vila. Men jag är så glad att jag trots allt bestämde mig för att stanna kvar. Jag svängde in på Palladium 18.15, snodde åt mig en sittplats och bara satt ner och andades. Bestämde mig för att lägga undan telefonen, inte notera och fotografera, bara lyssna och VARA just denna kväll. Den började med sedvanlig vinstutlottning (nej, ingen vinst till mig den här gången heller...) och sen var det dags för föreläsningar.

Marika King inledde kvällen. Jag kände inte till henne sen innan - visste bara att hon hade varit karriärsfokuserad, gick in i väggen och började skriva böcker. Och jag lyssnar alltid gärna på såna historier för jag lär mig alltid något. Marikas historia hade vissa likheter med min egen - bland annat använde hon det fantastiska ordet "jag-svag" för att förklara det där med att göra som alla andra vill, inte som man själv vill! Föreläsningen gav mig mycket och bekräftade många av mina egna upplevelser och konklusioner - t ex att när man slutar bry sig om vad alla andra tycker så mår man mycket bättre. Jag passade på att köpa Marikas böcker i pausen och fick några minuters pratstund vilket var supertrevligt.

Näst på tur var Lisa Lemke. Sprudlande av energi, här och där och överallt, med glada historier om hur hon har "halkat in" på det ena spåret efter det andra och hur man kan göra det möjligt att förverkliga sina drömmar. Jätteroligt helt enkelt. Lisas största pepp var att skaffa sig en egen "theme song" som man kan använda för att peppa sig själv, jag spånar redan.... Kan bli precis vad som helst!

Efter paus, vin och mingel kom Lina Hedlund upp på scen. En gripande föreläsning som inleddes med dans, sen fokuserade på att "passa på" i stället för att "passa in", fortsatte med en berättelse om ett missfall som gick förskräckligt fel och kunde ha blivit slutet - men som gick bra. Lina avslutade sin föreläsning med att sjunga några strofer ur "I will survive" och jag satt stum och tårögt. Jag förväntade mig ingenting men blev helt golvad. Coolt.

Sist ut var Andreas Carlsson. Jag känner honom bara som en grinig domare i Idol men här fick vi en energisk föreläsning om att våga, att smyga sig in backstage och bli kompis med sångaren i Chicago, att bli årets låtskrivare och mycket mer. Väldigt peppande tyckte jag och det bara förstärker mitt beslut om att "våga våga" lite oftare! För det blir ju oftast väldigt bra när jag gör det!

Således peppad cyklade jag hem i vårkvällens småregn och kom hem med en goodiebag med Marabou Choklad, duschkräm från Kneipp, mascara från Max Factor, müsli från Risenta, kronärtskockskräm från Zeta, tidningen Lantliv, en tidning från Life, dryck från Caliente och en hoper rabattkuponger och infomaterial. Vansinnigt sugen på att åka på 4good Mountain Camp i höst, alltså... Långhelg på Ramundberget, hur härligt kan inte det bli? Nån som vill hänga med så vi kan ha sällskap på resan? Jag råkar veta att Mini ställer upp och sponsrar med en låååång provkörning om man ska dit och det är helt klart roligare att vara flera i bilen!

Inga kommentarer: