lördag 16 maj 2015

Träning man blir lycklig av!

I dag har jag varit på Yogobe-eventet Yoga & Running. Och det var helt fantastiskt, vill jag bara säga! På alla plan. Bra input till den där delen av mig som egentligen vill prioritera yogan men inte alltid får gehör och som vet att jag springer bättre om jag värmer upp rätt men inte alltid gör det. Kul för löptekniknörden som fick träna löpskolningsövningar och fick lite nya ingångar till hur man kan instruera och lite nya övningar. Fantastiskt roligt för att jag hade glömt hur härligt det är att springa intervaller i en stor grupp - ut-och-hem-intervaller i dag så att man hela tiden jagade och blev jagad :-D Utmanande att ha yoga-tänket med sig i löpningen - hållning, andning, mantra, avslappning på rätt ställen. Och såklart att få varva ner och avsluta med stretch och styrka i fina kombinationer.

Jag är alltså mycket nöjd med dagens träning! Sen jag själv började instruera njuter jag mycket mer av att gå på andras pass och uppskattar instruktörens arbete - det är jätteskönt att inte behöva ha koll ibland :-)

Vår kompetenta chef var Sara Ivarsson. Jag har sagt det förut men det tål att upprepas: Jag tokälskar Sara som instruktör. Hon är jäkligt kompetent, har skön humor, förklarar bra och så mästrar hon kombinationen av yoga och löpning. Sara är ännu mer överrörlig än jag och det kan vara en utmaning som yogainstruktör. Men det löser hon på sitt eget sätt genom att prova att träna med lindade fötter eller binda en scarf hårt runt axlarna för att begränsa rörligheten och på egen kropp känna hur det är när rörligheten inte finns där! Det tycker jag är skitcoolt. Jag (och förmodligen flera andra löpare) uppskattar Saras o-flummiga tillgång till yogan i stil med "vi ska göra det här för det är bra för det här", inga konstigheter om aura och chakra och sånt där som jag inte riktigt vet om jag tror på ;-) På löpfronten är Sara bra på att lägga upp pass och en fantastisk instruktör i löpskolning - kreativ, lyhörd och rolig. Jag gillar det, helt enkelt! Och dagens pass var sådär härligt 100% Sara som det blir när man själv får lov att skapa sitt upplägg - och det gjorde mig lycklig.

Vi inledde med yogasekvenser för att värma upp. Det var lite rått i luften och jag fick gräva fram mina pulsvärmare från Houdini (microfleece, sjukt bra!) för att inte frysa ihjäl. Vi jobbade med balans, rörlighet och muskelaktivering och det var en bra start på passet. Sen blev det löpskolningsbonanza. Skips och höga knän på ett ben i taget och diverse kombinationer av knän och hälkickar och mycket annat. "Visningsjogg" på intervallslingan och så stegringslöpp innan intervallerna. Dagens upplägg var 90 sekunder ut, 30 sek vila och sen 3 x 30 sek tillbaka med 30 sek vila - sen 30 sek setvila och vi körde 3 set. Ett fint intervallpass där jag återigen konstaterade att jag har svårt att hitta den där "överväxeln" och gasa ordentligt i de korta intervallerna, jag får öva mer på det helt enkelt. Stabil hastighet dock på 90 sek-intervallerna som vackert blev lika långa!

Passet avslutades med några yoga- och stretchsekvenser för att varva ner, jobba på de delar som ofta är stela och skapa cirkulation med de muskler som hade fått jobba. Njutbart! När Sara sa att passet var slut och det hade gått två timmar tappade jag hakan - jag tänkte att vi hade varit igång i en dryg timme kanske. Tiden går fort när man har roligt! Efter lite löparsnack (löparskor, backintervaller och andra nördigheter) cyklade jag hem i lätt regn och medvind och var lycklig fast lite frusen. En rejäl lunch rådde dock bot på den saken och det blir kryddigt och hett på middagsbordet i kväll också :-D Möjligen ska jag duscha och klä på mig lite civiliserade kläder först, det är förmodligen uppskattat!

1 kommentar:

Nellie - the Flying Hippo sa...

Alltså, det låter ju hur kul som helst! Tusan att jag inte kunde vara med.