måndag 18 maj 2015

Måndag och återgång till rutinerna!

Det där med långhelg var rätt skönt alltså. Vi kan ha det oftare, visst? Nåväl, efter förra veckans totala kaos på träningsfronten så återgår vi till vanlig ordning denna vecka. Vilket alltså betyder att måndag = PT-kund och överkroppspass och kontorsjobb. I nån ordning. I dag blev det PT-kund på morgonen och egen träning på eftermiddagen, det funkar det med!

Skönt att börja dagen med PT-kund och jobba igång hjärnan lite, det flyter liksom på av sig själv när jag väl har planerat passet! Sen skuttade jag in i duschen och klädde mig i kontorskläder och rullade till jobbet. Där var det bara milt kaos efter förra veckan (det var nog många som var lediga i fredags) och inte så mycket i mailboxen som jag fruktade. Mycket bra start på veckan tyckte jag!

Tillbaka till gymmet, lite fix med kommande veckas PT-kväll och ombyte för träning. Överkroppspass med ganska mycket kvarstående träningsvärk i bröstmusklerna från fredagens discobonanza - japp. Mysigt. Typ ;-)

Det var ju bara att ge sig på det och jag inledde med uppvärmning och prehab innan det var dags för tungt artilleri. En miljon varianter på armhävningar på detta pass, gilla läget.... Militärpressen funkade trots trötta axlar riktigt bra i dag och jag vågade lasta på två små gulliga pyttevikter på stången och fick upp hela 22½ kg i dag i tre set om tio repetitioner. Heja mig! När det väl har lossnat med tekniken och jag vågar lasta på så brukar den tack och lov ta sig ganska kvickt om jag bara fortsätter envisas så det finns väl hopp om att jag kan nå forna tiders supervikter igen! Passets sista övning är räckhäv med smalt grepp som jag verkligen älskar - perfekt kontakt med baksidan och en grym känsla av kraft när man drar sig upp mot stången igen och igen.

Sen var det dags att rulla hem och laga mat (sötpotatisfrittata med getost, oväntat gott!) och från kategorin "övrigt" kan jag meddela att Region Skåne lyckats med konststycket att boka mig på cellprovtagning och mammografi på samma dag med en kvarts mellanrum - på två olika mottagningar på varsin sida om stan. Teleportering, någon? Bra jobbat och tack för att jag får nöjet att klydda med att boka om tiderna..... Hrmf.

Inga kommentarer: