fredag 15 maj 2015

Och det är Disco-Fredag!

I dag kastade jag alla träningsscheman och träningsprogram över bord och satte ihop mitt eget discofredagspass. Gick upp tillsammans med Joakim som skulle till jobbet, åt frukost, packade grejerna och cyklade till gymmet. Först en PT-kund, och sen mitt eget träningspass fullt av discofavoriter (och lite prehab).

Uppvärmning och rörlighet med pinne, sedan uppvärmning för rotatorcuffen och lätta hantellyft framåt och i sidled. Stabila, starka axlar, varma och redo att jobba.

Bänkpress först - har inte bänkat på evigheter för jag har inte haft vanlig bänkpress i passet, men takterna sitter i och jag körde några fina set med bra djup. Lite försiktigt på vikterna eftersom det var länge sen, men bra kvalitet! Vidare till lutad bänkpress i smithen där jag lade på lite mera vikt än jag brukar våga och sedär, det gick. När jag ändå hade haffat smithen körde jag några set räckhäv med smalt pronerat grepp för biceps, baksida axlar m.m. Kände mig superstark!

Tricepsdips då - med gummiband i dag för att få bra djup på dem och orka lite fler repetitioner. Fortsatte till kabelmaskinen och körde tricepspressar med rep, lovely! Sen var det biceps tur att få sig en omgång, tunga curls med rep i kabelmaskinen och sen bamsecurls mitt framför spegeln, yay! För att krama ur det allra sista avslutade jag med några set smala armhävningar på bosu.

Jag hade gott om tid och la en kvart på att stretcha och varva ner. Bröstmuskler och baksida axlar som lätt blir stela och skapar obalans. Lång sekvens för höftböjare och rygg. Rumpa och baksida lår. Skönt!

Således genomtränad cyklade jag in till centrum och åt lunch på nyöppnade Condeco. Vegetarisk lunchbuffé med fantastiskt gott nybakat bröd till och en stor kopp te funkade fint innan jag cyklade hem i vårsolen och jag undrar om jag inte ska spendera lite tid på balkongen i dag!

Inga kommentarer: