torsdag 21 maj 2015

Kostdagbok - är du nyfiken?

Många undrar hur jag äter för att orka. Och om jag bara äter nyttiga saker. T ex min kollega som noterade att jag inte tog ketchup till min lasagne häromdagen och undrade om det var för att ketchup var dåligt? Nä, inte det minsta, men jag gillar inte ketchup till lasagne, var svaret på det :-D

I dag har varit en ganska vanlig matdag för min del så det delar jag med mig av för den som är nyfiken!

06:10 frukost 1: Gröt på hälften müsli och hälften havregryn, boostad med en klick kokosolja och en klick jordnötssmör. Serverades med mandelmjölk och "Bara bär" blåbär. En mugg te.
09:45 frukost 2: ciabatta med pesto, kyckling, avocado och bacon, te och vatten.
11:30 lunch - inte så hungrig efter sen och rejäl andrafrukost, så i dag blev det en tallrik blandade grönsaker från salladsbuffén (morötter, majs, grönsallad, tomater mm.), en skiva surdegsbröd och så ca 150 g räkor, ett ägg och en klick majonnäs som "tillval" till salladen.
14:30 mellanmål - LCHF-yoghurt (turkisk yoghurt + vispgrädde + kanel) med blåbär och mandlar. Två kex och tre lakritsbitar.
15:30 före träning - BCAA
15:30 efter träning - vassleprotein och en rawfoodbar
19:00 middag - kycklinggryta och ris. 

Under dagen har jag hinkat yogite, pukka-te och vatten. Som alltid. Nu till kvällen blir det te och en chokladbit och Eurovision!

Förutom att jag har haft två PT-kunder i dag så har jag själv hunnit träna ett benpass signerat Madde och det var som vanligt ganska överjävligt. Av nån anledning var alla skivstängerna jättepoppis just i eftermiddag så jag fick köra frontböj sist i stället för först i passet. Det blir liksom inte lättare när man har tröttat ut musklerna med allt möjligt annat :-D Jag tippar att träningsvärken i morgon blir mysig, det var inte jätteskönt att cykla 8 km hem efter det passet!

Efter att ha ätit middag och plockat undan tog jag mig tid att landa på yogamattan och köra 15 minuter "yoga för dig som styrketränar" med mycket fokus på rotationer. Jobbigt, skönt, välbehövligt. Sen blev det packning av väska för morgondagen (rätt enkelt när man vet att skor, alla duschgrejer och handduk finns på gymmet!) och en snabb dusch. Ignorerar dammtussarna och tvätthögen i kväll, det får vänta till i morgon. Då väntar tidig morgonträning, lyxfrukost på jobbet och tidig hemgång. FREDAG:-D

Inga kommentarer: