söndag 5 juni 2016

Det är söndag. Fast det gör inget.

Där har ni dagens mantra i det här hushållet. Vi gillar nämligen inte söndagar för de betyder att Joakim måste åka iväg på kvällen och att vi inte ses förrän på fredagen. Men den här söndagen är alldeles extra lyxig. Vi har inte bara en hel extra ledig måndag tillsammans att se fram emot utan Joakim stannar hemma hela veckan så vi ses VARJE DAG! Lovely :-) Så därför gör det inget att det är söndag och vi slipper söndagsångesten.

Vi tog tillvara på dagen. Vaknade tidigt, åt frukost redan vid åtta, landade på gymmet vid kvart över nio och hade badkläder i bilen. Som bäddat för en awesome söndag.

Benpass gällde för mig i dag. Benen var lite sega efter NMT-passet men jag mosade dem rätt bra ändå tyckte jag. Uppvärmning med undanplock i gymmet (viktskivor everywhere, hur svårt kan det vara att sätta tillbaks dem på viktstället?? och utspilld energidryck på golvet...) och rörlighetsövningar med pinne. Sen blev det så här:
Benpress, 5 set
Utfallsgång med dubbla kettlebells, 3 set
Sumomarklyft, 4 set
Finsk pinne med Joakim som assistent (han är mer engagerad i projektet än ribbstolen), 4 set max
Benspark i superset med upphopp, 3 set med 10 av varje (världens roligaste superset)
Höftstabilisering på stepbräda, 3 set
Enbens tåhävningar på kloss, 3 set

Vi duschade och stack in på 7-11 för varsin juice (snarare som en smoothie men gott ändå!) och sen drog vi ner till Ribban för sol och bad. Vi hade ingen lunch med oss så det blev en kortare sejour - det var dessutom inte lika varmt som i går heller. Men vi hann bada och ligga och sola och lyssna på andra människors samtal ;-) Sen åkte vi hem och åt lunch.

Efter en avslappnad eftermiddag (roddade lite med planering av köksrenovering och sånt) lagade vi middag och sen ville Joakim prompt ut och springa. Han lockade med mig genom att påstå att jag fick bestämma tempo och sträcka. Jo, tjenare. Jag blev GROVT påhejad och med-dragen typ 2 km längre än jag hade tänkt mig från början:-D Det var säkert bra för mig men fy fasen så jobbigt med sega ben och trött kropp. Men jag gjorde det och så landade jag (och katterna) på yogamattan en sväng sen. Färdigt. Belöningen blev svenska jordgubbar med vaniljkvarg och vispgrädde och hackad choklad. Mums!

Summering av veckans träning:
Cykling: ca 10 mil transportcykling
NMT: Instruerat ett pass, deltagit på ett pass
Styrketräning: 3 pass
Löpning: Ett pass backintervaller och ett distanspass
Yoga: 3 pass

Inte så pjåkigt. I morgon alltså ytterligare en ledig dag = tid för träning :-)

Inga kommentarer: