onsdag 15 juni 2016

Se chansen. Ta den!

I morse kunde jag ha låtit klockan stå på tidig väckning och kört ett pass i gymmet den timmen som blev avbokad. Fast jag valde att sova länge ("länge" innebär i det här fallet till halv sju då...), ta en lugn morgon hemma och sen cykla till gymmet och jobba. Med en extra kvart tillgänglig innan jag skulle iväg hann jag både med lite solhälsningar, att dra igång en tvätt och diska undan efter frukosten. Cyklade i lugn och ro och tog en dusch innan morgonkunden, sen rullade jag vidare till kontoret.

Och efter avslutat kontorsjobb var jag faktiskt helt ledig. Vilket i och för sig bara betydde att jag fick knö in hela veckans praktiska arbete på en kväll... På väg hem hämtade jag ut ett paket, sen gick jag ner till cykelaffären och hämtade Joakims nyfixade cykel, pratade med cykelmannen (han hade mycket att säga om cykeltrender och cykelförsäljning), cyklade hem och låste cykeln. Sen bytte jag om och stack ut på en löprunda.

Det gick tröööögt i dag får jag erkänna. Jag försökte springa med bra teknik och lätta steg men orkade inte så länge i taget och fick lägga in gåpauser. Ändå lyckades jag hålla runt 7 min/km i 6 km inkl en vända upp över "kossabacken" så det var inte så pjåkigt. Men det var lite fuktigt och kvavt ute och svårt att hålla ihop det tyckte jag. Väl hemma rullade jag ut yogamattan och körde en halvtimmes yoga för löpare med norska Vibeke på Yogobe som avslut på löppasset. Innpust och utpust och dype goe pust....... ett mycket skönt pass men lite roligt är det med yoga på norska ibland ;-)

Matlagning näst på schemat, snabb pytt på helgens ugnsrostade rotsaker och en kycklingfilé. Sitta ner och äta mat i lugn och ro, sedan hushållsarbete. Mina lakan som jag la i tvätten i morse flyttade jag till torktumlaren innan jag sprang så de hade hunnit torka och jag hade slängt in en maskin träningskläder också. Alltså bädda rent, vika in torr tvätt, hänga ren tvätt, plocka undan i köket, springa ett varv med dammsugaren, sedan duscha och på med rena myskläder. Ahhh...

Dagens statistik från Fitbit säger 146 aktiva minuter och drygt 15.000 steg. Good enough, jag kommer sova gott i natt igen! 

Inga kommentarer: