söndag 12 juni 2016

När huvudet är "all over the place"....

Efter fredagens "nu hände det lite för mycket på samma gång" blev lördagen en dag för att samla tankarna och organisera markservicen. Jag vaknade JÄTTEtidigt med hjärnan på högvarv - inte helt oväntat, för det fanns mycket kvar att greja med!

Eftersom jag inte lyckades somna om gick jag upp och fixade en kanna te och satte mig och betalade räkningar. Alltid bra att göra något konkret som måste röjas undan. Pratade med Joakim när han kom upp om den där resan jag vann - som betyder att jag kan åka till Playitas TVÅ gånger i höst och vinter eftersom vi redan bokat en resa dit. Hur awesome är inte det? Nu vet vi inte än om han kan få ledigt och hänga med, men jag har skickat in min anmälan och bett om betänketid några dagar för att besluta om dubbel- eller enkelrum - eller om nån annan kanske ska hänga med om inte Joakim kan. Vi får se!

Joakim åkte och käkade frulle med grabbgänget medan jag åt frukost i soffan med katterna :-) Sen planerade vi dagen. Fokus på praktiska saker först. Vi drog ut till kaoset på Svågertorp för att titta på ny mikro, kolla priser på kyl och frys och investera i nåt så sexigt som en ny toasits. Japp, här skämmer vi bort oss ordentligt minsann :-D Snabb lunch på food courten och vidare till köksmannens utställning för att klämma och känna på de förslag vi fick i fredags. Luckor, färgval, köksbänk, handtag, fiffiga lösningar på sopsortering, skafferiutdrag m.m. Med allt detta på plats bestämde vi ny tid för att mäta upp och spika jobbet. Hurra, jag ska få nytt kök!

 När vi ändå var ute och snurrade runt så åkte vi och veckohandlade. Joakim behövde lite matlådor, vissa basvaror hemma var ganska slut, färska jordgubbar och ryggbiff till kvällens middag - ja lite av varje helt enkelt. Sen var vi rätt så slitna och landade hemma för fika och lugn och ro!

Vi bestämde att vi inte behövde träna men kastade oss över praktiskt arbete i stället. Ugnsrostade grönsaker, coleslaw, ett gäng färsbiffar, ett gäng stekta kycklingfileer och sist men inte minst ryggbiffarna. Medan Joakim skalade och hackade så monterade jag ny toasits, vek tvätt och hängde ny tvätt. Ryggbiffar, ugnsstekta rotsaker och chilibea till middag, jordgubbar och glass till efterrätt och så diskade vi fint undan efter all denna matproduktion. Allt var alltså i finaste ordning när vi gick och la oss i går kväll! Mycket tacksamt.

I dag då? Det blev fullt ös fast min skalle fortfarande inte riktigt är med. Vi gick upp och åt frukost och sen drog vi till gymmet. Jag skulle köra benpass egentligen, visste inte riktigt var jag hade huvudet men började lite nätt och ökade sen. Rörlighetsövningar med pinne, sedan goblet squats med kettlebell. Orkade inte tunga knäböj men körde frontböj med gummiband runt knäna för att inte tappa aktiviteten i rumpan. Fick för mig att köra lite frivändningar, fick lätt upp 40 kg som är tangerat PB men på 42½ tog det stopp i hjärnan fast det borde ha gått. Det tog så mycket stopp att jag inte ens fick upp 40 igen. Mycket märkligt, det där! I stället gav jag mig på enbensmarklyft med kettlebell som gick lysande bra, gick utfallsgång med lilla stången fram och fick Joakim att hjälpa mig med "finnen" för garanterad träningsvärk i baksidorna i morgon. Avslutade med "krabban" och kröp sen in i duschen.

Hem för lunch och kaffe/te. Joakim hade lite att plocka med och jag satte mig och gjorde planeringen för nästa vecka. Sen åkte vi ner till Ribersborg och gick en långprommis med kaffepaus (Cold Brew, genialisk uppfinning!) innan det var dags att ta sig hem, fixa middag och vinka adjö till Joakim. Veckorna går alltid för fort när han är hemma ;-) För att mota den värsta ensamheten drog jag ut och sprang en runda och körde sen 20 minuters "after-run-yoga". Ska nu bara ha det sista i ordning inför morgondagen så är jag redo för ännu en ensamvecka!


Inga kommentarer: