fredag 28 oktober 2016

Å så blev det fredag

Joakim kom hem i går kväll och hade maten klar när jag kom hem efter eftermiddagens PT-pass. Lyx :-) Sen ville jag egentligen inte alls gå och lägga mig tidigt utan sitta uppe och småprata men jag fick prioritera lite.

För i dag hade jag gett mig katten på att trycka in ett morgonpass och ändå vara redo för gemensam frukost 08.30. Således ringde klockan 05.38, en halvtimme senare hade jag klämt en knäckemacka och BCAA och begav mig ut på cykeln. Inget regn som tur var, bara grå och disig morgon, lite blåst.

Kvart i sju var jag redo att inleda mitt pass. Benpass så tidigt på morgonen är verkligen inte en favorit och jag har fortfarande en lite hög tröskel när det gäller knäböj och tunga marklyft. Eftersom det kändes motigt så bestämde jag att lägga fokuset på enbensövningar - då blir det tungt och tufft ändå fast på ett annat sätt.

Jag värmde upp med benpressar och sedan blev det en sida i taget. Enbenspressar, splitböj med bakre foten på balansboll, rumänska enbensmarklyft som jag numera kan göra med 16 kg kettlebell utan att det blir totalt kaos. Finsk pinne för baksida lår (nej, den funkar inte på ett ben!) och lite knä/höftstabiliseringsövningar klämde jag också in. Sedan blev det benspark i superset med upphopp och där blev det lite galet för jag kollade inte ordentligt på vikterna och råkade köra med 10 enheter (kan vara kilo, kan vara nåt annat!) mer än jag brukar. Tyckte väl det var lite tungt men körde på ändå - och det gick ju bra, så nu vet jag att det går. Jag avslutade med tåhävningar i vanlig ordning.

Dusch i lugn och ro, lämna träningsväska på jobbet och kollegafrukost hos Orkla som serverar frukostbuffé på morgonen. Sedan till kontoret för att göra det som behövde göras och så blev det en spontanöl på Lilla Torg med en kollega på eftermiddagen innan jag cyklade hem i kraftig medvind. Så har vi lagat mat och nu är det freeeedag och helg och ledigt. Skönt!

Inga kommentarer: