måndag 10 oktober 2016

Som att lägga pussel. Men det gick!

Den här måndagen hade liksom liiiiite mer uppförsbacke än andra måndagar.....

Det började med att jag kom ut ur lägenheten och svängde runt hörnet för att hämta min cykel - och gapade. För hela cykelstället och alla cyklar var BORTA. Ja just det. Det var städdag i vår BRF i går. Vilket jag glömde allt om. Och då har de väl möblerat om lite. Lätt jogg runt området alltså för att hitta min cykel innan jag kunde ta mig mot gymmet.

Framme vid gymmet ser jag anslaget på dörren. Visst fa-an. Varmvattnet avstängt i dag 07.30-14.00. Jag som hade tänkt träna och duscha efter min PT-kund. Snabbdusch nu, skippa träningen? Äh. Det går säkert bra att duscha kallt. (Jag återkommer till det beslutet sen...)

Bytte alltså bara om från regnvåta kläder till torr PT-outfit, serverade välplanerat pass för kunden, bytte om till egna träningskläder och ut i gymmet. Rygg och mage, bra start. Lite uppvärmning och rörlighet, rotatorcuff, sen fram med tyngre artilleri. Latsdrag, chins och pullups med gummiband, tung kabelrodd. Vidare till stabilitet. Diagonallyft på boll, fällkniven med boll, knä till armbåge på bosu, Russian Twist. 55 minuter, klart!

Sen var det ju det där med duschen. Ibland har man tur och det är kvar lite varmvatten i rören. Men icke. Det var kallt. Och det är inte första gången heller som jag tänker att "det går nog bra" men sen när jag står där i en iskall dusch så ångrar jag mig för det är vidrigt på riktigt....  Usch. Det var fruktansvärt kallt. Vet inte om jag hann bli nåt vidare ren faktiskt men jag sköljde väl av mig det värsta åtminstone ;-)

Vidare till kontoret, hinna jobba undan lite, lunch, sedan ansvar för internutbildning under eftermiddagen. Pratar med en kund under lunchen, avbokar passet i eftermiddag - tur, för då hinner jag hem och dumpa träningsväskan och få med mig instruktörsryggsäcken. Utbildningen går bra, vi får beröm, jag snabbar mig hem sen. Har 25 minuter hemma och hinner trycka i mig lite kvarg och müsli medan jag byter om och fixar klart och klappar katter.

Cykel ner till Bulltofta, NMT'are väntar i blåst och gråväder men regnet har lagt av som tur är. Det blir ett pass med mycket löpning och vi hinner i princip genom hela kroppen med alla möjliga styrkeövningar mellan varven. Just för att det är råkallt och ruggigt är jag extra noga med att varva styrkeövningarna med löpning så ingen hinner bli kall och frusen. Stora leenden är mitt kvitto under stretchen - alla nöjda. Jag cyklar hem, värmer mat, matar katterna, matar mig. Andas.

Tre saker på to-do-listan för kvällen som jag ser till att beta av i rask takt. Bara små-admin men störigt när det inte blir gjort. Pratar med Joakim som har det förhållandevis bra och rapporterar om schemat kommande veckor, det ser bra ut. Nu då? Landa. Försöka varva ned. Det var en hektiskt dag. Morgondagen blir lite lugnare, det är liksom veckans andningspaus innan onsdag och torsdag som är helt galna. Tror bestämt att det är läge för en kopp te, lite katt-underhållning och ett kort yogapass innan jag lägger mig!

Inga kommentarer: