söndag 16 oktober 2016

Supersöndag: Benpass och brunch!

Vi var uppe hyfsat tidigt i morse (frukost vid åtta cirka) med siktet inställt på gymmet och sedan välförtjänt brunchbuffé. För min del var det benpass som gällde och jag satte ihop hyfsat funktionella övningar med lite tyngre grejer men skippade skivstången i dag.

Uppvärmningen blev undanplock i gymmet (seriöst, vad har folk för sig på kvällarna egentligen?) och lite rörlighetsövningar med pinnen för att komma igång. Som första övning körde jag några set benpress - började lätt och ökade på sedan. Jag följde upp benpressen med enbensböj till bänk innan jag gjorde en av mina favoriter, nämligen uppkliv på bräda. Stå på stepbräda, gör ett utfall bakåt/neråt, tryck upp och balansera på ett ben, upprepa. Hantlar i händerna som extravikt.

Dags att lägga lite mer fokus på baksidorna - rumänska enbensmarklyft med kettlebell i en hand och så några set "finnen"; ett med Joakim som assistans och tre i ribbstolen. Benlyft på balansboll fick avsluta den lite tyngre delen och så blev det finlir i form av tåhävningar och knä/höftstabiliseringsövningar på stepbräda. Lite stretch på det, sedan dusch!

Brunchen stod uppdukad och det var bara att kasta sig över buffén. Rätt så gott, det blev några vändor för att fylla tallrikarna! Handla gjorde vi på vägen hem och sen blev det höstsöndag i soffa och fåtölj med bok och te för min del och film och kaffe för Joakims del. Chili con carne till middag, ostressat och fint. Inget mer viktigt att göra i kväll förutom att packa för morgondagen, veckans pass är förberedda och jag har koll. Känns bra!

Inga kommentarer: