söndag 7 februari 2016

Välkommen till ny familjemedlem!

Nä, inga barn här, bara fyrbenta sådana :-)

Som ni kanske minns så fick vår älskade katt-tant somna in på lillejulafton och jag grät nonstop i två dygn ungefär. Det innebar att herr Katt blev ensam och han var inte så väldigt förtjust i det. I mitt grottande efter lösningar pratade jag med en kattuppfödarkompis som hade en ung honkatt som inte riktigt fungerade i kattuppfödningen av olika anledningar. Vi diskuterade lite fram och tillbaka och kom överens om villkor och det praktiska och sen var det bara att vänta.

I torsdags var det så dags och jag tog bilen över Öresund för att hämta lilla fröken Troublemaker. Hon var inte jätteimponerad över att bli nerpackad i transportväska och inte heller över sitt nya hem utan tryckte i ett hörn och var ledsen. Det är inte jättelätt att flytta vuxna katter men jag har gjort det förut och det har gått bra, så jag djupandades och visualiserade återigen två trygga sovande katter i soffan.

Fredag morgon fick jag plocka fram en liten rädd katt bakom skohyllan och jag tänkte att det här, det går aldrig bra. Men tji fick jag. För under fredagen då jag jobbade hemifrån blev det helt tydligt att potentialen fanns. Gamle herr Katt var nämligen sitt allra vänligaste jag och berättade på kattspråk att han ville vara kompis, att han var ofarlig och att han inte ville slåss alls. Och lilla Troublemaker blev i sin tur allt mera nyfiken på sin nya omgivning och sin nya kompis.


Nu ligger hon så här och snarkar bredvid mig. Tidigare i eftermiddags låg katterna på bara 15 cm avstånd och sov tryggt. Det har gått över all förväntan det här och nu kan jag vara lite lugnare när jag jobbar för att jag inte har en stackars ensam katt hemma som väntar!

Med katt-integrationen avklarad är det dags för mig att börja planera för min återgång till träningen igen. Jag tänkte börja försiktigt med #21dagarmedyoga för jag tror att jag mår bra av det. Och så ska jag börja promenera lite mer fokuserat och få ihop mina 10.000 steg per dag igen. En vecka kör vi så, sedan vågar jag lägga till styrketräningen, men just nu tar jag det superlugnt med återgången för att slippa bakslag!

Inga kommentarer: