måndag 27 november 2017

Upploppet. Nu kör vi!

Sista dagarna i november - äntligen målrakan. Jag ser mållinjen där framme och försöker ta mig an denna sistasträcka med självförtroende och kraft!

Måndag morgon. I vanlig ordning gick Joakim upp aptidigt och drog mot Göteborg, jag lyckades somna om och gick upp vid kvart i sex, drog i mig en smoothie och en mugg te och styrde cykeln mot gymmet. Jag var inte supertaggad men medveten om att det är typ enda chansen att gymma denna vecka och att dagen alltid blir bättre om jag börjar med träning!

Efter cykeltur i mörkret klev jag in i gymmet och jobbade igenom ryggmusklerna. Latsdrag, roddvarianter, kryssdrag, pulldowns. Diagonallyft på bollen och liggande pullovers på bollen - för bålstabilitet, aktivering av baksida och rörlighet i bröstmuskler och lats. Lite magträning också - atomic situps och diagonala knäindrag. Klart för dagen, dusch och fix och mot kontoret.

Skulle egentligen ha träffat min chef för samtal över en finkaffe men chefen var sjuk så jag gick och hämtade kaffe och macka och satte mig och skrev en bra att-göra-lista för dagen. Veckan är nämligen galet fullbokad med möten och aktiviteter så jag behövde få undan en massa administrativt i dag för att inte ligga back sen. I vanlig ordning responderar min hjärna väldigt bra på tydliga listor att följa vilket innebar att jag hann med allt jag skrivit upp plus lite till under dagen i dag!

Halv fyra var det redan ganska mörkt och ösregnade så jag bytte om till cykelkläder och gav mig hemåt. Iskallt regn piskade på mig i en halvtimme medan jag cyklade hem - alltså in genom dörren, skala av alla kläder, hänga jackan på tork och slänga övrigt i tvätten, byta till torra kläder. Inte särskilt behagligt alltså! Men jag ska ju bli genomblöt två gånger i veckan denna höst så det är väl lika bra att få det överstökat ;o)

Jag har ätit middag, varit på vinden och hämtat julljusstakarna, satt upp julbelysningen och lyssnat på julmusik för att försöka skingra novembermörkret lite. Lite glögg och pepparkakor lyfter alltid stämningen :-D En mugg te och Dessertmästarnas julbak på det blir bra tänker jag!

Inga kommentarer: