måndag 30 september 2013

Att hitta rätt

Vilken skillnad löpkursen gjorde i dag! SÅ många bitar som börjar hamna rätt. Armarna jobbar som de ska. Inga salsa-höfter längre utan rakt fram. Löpsteg med kraft. Och så hittade jag nyckeln till att sluta vika mig i höften och fälla fram överkroppen - att tänka att jag ska driva en häst framåt. Fram med höften, då kommer överkroppen fram och i rätt läge helt automatiskt. Magiskt!

Vi jobbade mycket i intervallform i dag. Löpskolning en kort sträcka följt av en längre löpsträcka och sen tillbaka på något lämpligt vis - hoppsasteg, sidosteg, baklängeslöpning t ex - och så om igen från början. Sprintkick till löpning och fokusfokusfokus på den där nedrans höften som ska FRAM! Sedan intervall-löpning - fullt ös på långsidorna, långsamt på kortsidorna - med fokus på 180 steg/min och teknikteknikteknik. Individuell feedback för varje varv.

Det blev rätt. Det blev bra. Jag kommer sätta det till slut. Det blir en del tekniknötande efter Österlenmaran och nästa vår kommer jag ha ett mycket mer effektivt löpsteg! Och på tal om att hitta rätt så läs Katarinas kommentar på gårdagens blogginlägg. Snacka om att hitta en löpcoach som uttrycker sig på ett sätt jag förstår :-D

Ett annat "hitta rätt" var kvällens NMT-pass där jag fick instruera. Ett riktigt härligt pass med lång transport ut till kossabacken, intensivcirkel med backsprint, bålstyrka deluxe, transport tillbaka, kombiövning av diverse förflyttningar och olika styrkeövningar, korta sprinter och mycket annat kul. I en helt magisk kväll där det sakta blev skymning, det ångade om deltagarna och över cricketplan låg en låg trolsk dimma när vi sprang hemåt. Fabulous.

Bra måndag i dag alltså! Och i morgon är det premiär för Team Nordic Trail i Bokskogen. Det ska jag fira med sovmorgon. Tjohoo! 

1 kommentar:

Anna (Orka mera) sa...

Härligt att du börjar sätta det! Vi ses i skogen ikväll!