tisdag 24 september 2013

Fokus!

Tidig väckning, snabb frukost och iväg till gymmet. Bytte om till löparkläder och nya snabba skor, sen ut i fantastiskt morgonljus. Dagens fokus var teknik. Bara teknik. Jag joggade lugnt ner till Scaniabadet och gjorde uppvärmnings- och rörlighetsövningar på bryggan medan jag tittade på soluppgången. Löpskolningsövningar längs gång- och cykelbanan, sen mera löparstyrka när jag hittade ett bra räcke att jobba vid. Övriga morgonpigga tittade misstänksamt på mig men jag är rätt van vid det här laget....

Sen sprang jag. Korta sträckor och hela tiden med tankarna på hur känslan är när jag springer baklänges för att få samma känsla framåt. Det går för fort, det vet jag, därför korta sträckor. Sakta ner, andas, tänka på tekniken, på't igen. Knipa mellan skulderbladen för att släppa axlarna fria så att armarna rör sig på rätt sätt. Fram med höften, dra upp benen, upp med blicken... Dagens morgonjogg blev bara dryga 3 km men det är okej. Det känns som om det lossnar. Jag hoppas det bidrar till bättre löpteknik!

Jag bytte om och gick in i gymmet för att köra ett överkroppspass. Armhävningar och pullups med lång excentrisk fas. Raka drag i kabelmaskin, benlyft hängandes i armarna, militärpress med skivstång, rotation med skivstång. Situps med dubbla bollar och så slängde jag in några superset bicepscurls + axelflies stående på balansplatta också. Och hej hoppsan var klockan nästan halv nio och det var dags att skynda sig in i duschen och ta sig till jobbet.

Vad hände där? Det passet tar max 45 minuter i vanliga fall och nu tog det över en timme. Jo, i stället för att skynda mig att bli klar i gymmet som för några år sedan så har jag nu roligt. Slänger in extraset, testar ett set med tyngre vikter, kommer på nån ytterligare övning... ja, ungefär så.

Kvällen blev tyvärr mindre rolig eftersom jag har magknipet från h-vetet men jag räknar med att det går över. Medicinerar med Proviva och försöker massera och röra på mig så gott det går. Har pluggat som en galning men lyckas fortfarande inte få godkänt på duggan om nerver. ATT det ska vara så svårt...

Inga kommentarer: