tisdag 10 september 2013

Morgonjubel

Väckarklocka 05.25 och jag hasar upp ur sängen och gör en snabbvisit på badrummet för att fixa det mest nödvändiga. I köket ligger löparkläderna framplockade och väskan är packad - jag fixar te direkt i termosmuggen och äter en knäckemacka innan jag kramar om sambon och katterna och sticker iväg. Parkerar bilen på jobbet och promenerar till gymmet. Sniffar lite på luften, känner på temperaturen, tittar på morgonhimlen och känner mig allmänt nöjd.

Framme vid gymmet. Förbereder morgonjogg. Låser in det som ska låsas in, tar med mig viktiga saker i instruktörsryggan och 06.30 är det dags att sticka iväg. Lätt jogg ner till Scaniabadets stora härliga trädäck med gott om plats för uppvärmningsövningarna Katarina gick igenom igår. Plus magnifik utsikt - havet och en knallrosa morgonhimmel bortom Öresundsbro. Lätt brus från vågorna och frisk havsluft. 8-9 minuter med rörlighetsövningar och så är det dags att springa igen.

Bort längs med Bo01, över broarna och längs hundrastplatsen in till bron, tillbaka på andra sidan bakom Kockum Fritid. På trädäcket närmast havet med ryggvind och i morgonsol i lugnt tempo. Kollar klockan och sneddar lite för att hålla tiden. Tillbaka på gymmet 07.15 efter en perfekt morgonrunda på knappa 5 km. Vardagslyx!

Sen gick jag in i gymmet och jobbade själv. Bänkpress, pulleyrodd, latsdrag, axelpress (i maskin, fungerar dåligt, gillar inte!), lätta biceps- och tricepsövningar stående på balansplatta. Efter det dusch, morgonfix och promenad till kontoret - via stamstället där jag plockar upp en latte och en LCHF-yoghurt. Så kan man också börja dagen. Just i dag var det helt fantastiskt!

Inga kommentarer: