måndag 9 september 2013

Löpkurs, del 1

Någon gång i somras anmälde jag mig till en löpkurs hos Katarina. För att det kändes som en bra grej att få lite ny löpinspiration när det nu inte blev nåt löparläger i sommar. Fast kursen blev inte av för det saknades deltagare och det var faktiskt tur för den skulle ha kickat igång när jag var som mest handikappad av min stukade fot!

Men nu så - nu är vi 6 modiga deltagare som får njuta av en lyxkurs på lunchtid 6 måndagar. Det innebär att jag sticker från mitt kontor 11.25, byter om på nolltid och kastar mig på cykeln för att träffa gänget 11.45 - och hämtar en förbeställd matig sallad på tillbakavägen så att jag får i mig lunch vid skrivbordet. Logistiken är hanterbar bara jag kommer ihåg att packa allt jag ska ha med mig och cyklar i springskor. För att springa i cykelskor känns inte som en bra grej :-)

I dag hade vi således första tillfället på kursen. Alla deltagare har mailat in sina önskemål, problemområden, målsättningar och sånt till Katarina och så fixar hon helt enkelt en kurs som passar oss. Lyxigt värre! Sen tror jag att hon upptäcker diverse grejer längs vägen också som vi får komma till rätta med....

Dagens tema var uppvärmning och höfter. Vi fick lära oss en enkel uppvärmning som vi nu har i uppgift att köra inför våra löpträningspass. Hopprepshopp, uppvärmningsövningar för höfterna och lite rörlighet för ryggen för att kunna öppna upp bröstet och andas på riktigt. Efter att ha jobbat med det och pekat ut lite svaga punkter var det dags att börja springa. Vi gick igenom det här med lutningen som för oss framåt och tränade lite på det - och så fick jag mig en känga för mina låsta armar som jag har identifierat som ett problem. Därför fick vi springa en sväng med armarna rakt upp i luften för att fatta hur mycket armarna faktiskt betyder i löpningen! Och sen fick vi springa igen med fokus på att använda armarna rätt.

Det var mycket information och hjärnan är bra trött i kväll - plus att vi har fått ett veckobrev med diverse hemläxor i mailboxen.

Medan jag cyklade hem från jobbet i ösregn funderade jag lite på resten av dagen. Egentligen var jag sugen på att NMT'a, men jag insåg också att det började se ordentligt kaotiskt ut på matfronten och eftersom vi båda två leder flera pass denna vecka så är matbehovet stort men tiden för matlagning ganska sparsam. Kontentan blev att jag skippade träningen (Joakim gick i princip in med träningsförbud för han tyckte jag behövde vila lite) och istället åkte och handlade och lagade två storkok. Så nu är det lugnt på matfronten ett tag i alla fall. Fast ibland skulle jag vilja ha en klon.....

I morgon är det morgonjoggsdags i Västra Hamnen och det kan väl vara så att gänget där får smaka på lite rörlighetsövningar från dagens kurstillfälle!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Sharing is Caring. Vad härligt att du hittar något hos mig som du vill sprida vidare till dina deltagare. Ringar på vattnet.
Så kul att ha dig med, du sprider en härlig energi!

Pernille sa...

Tack, Katarina! Ja, jag snor hejdlöst inspiration från alla håll och kanter och tackar alla som delar med sig :-)