måndag 16 september 2013

Måndag: En timmes löpkurs, ett NMT-pass och 2 mil på cykel

Ja. Då har man ju varit ute och rört på sig i dag i alla fall kan man säga....

Regnig höstruskig måndag morgon och jag förberedde minutiöst. INTE cykla i löparskorna för jag vill ha torrt på fötterna på löpkursen, cykelskor på och löparskor i plastpåse. Extra kläder ifall cykeloutfiten skulle bli dyngsur på väg till jobb för då hinner den inte torka till lunch. Inga vattenkänsliga saker i ryggsäckens ytterfack och för säkerhets skull en plastpåse överst i ryggsäcken. Det har hänt att det har läckt in om det har brutalregnat. Och så kul är det inte att torka sig med blöt handduk eller sitta på kontoret i fuktiga kläder...

Precis innan jag skulle iväg och byta om för löpkursen så kom det en sån där brakskur. Det bara öste ner. Och jag tänkte att nu blir det här riktigt mysigt - men lagom tills jag var ombytt hade det gett med sig och vi hade helt okej väder hela den timmen vi höll på sen. Kursen var väldigt jobbig för mitt huvud i dag - mycket koordination och fokus på rörelsebanor och det kändes litegrann som "om jag tänker mer på hur jag gör så kommer jag gå passgång snart!" Jag tror att det landar, att det händer grejer i kroppen och huvudet, men emellanåt är det rätt hemskt just nu.

Tillbaka till jobbet, haffa en sallad på vägen, byta om och äta vid skrivbordet (alltså nä, det är inte optimalt för fem öre men det är bara sex veckor och bara en gång i veckan så det är lugnt, okej?) och fortsätta jobba. Inga konstigheter.

Cyklade hem i blåsväder och nån regndroppe emellanåt. När jag lämnade kontoret kändes det inte som att jag var sugen på NMT för fem öre men jag var nog mest bara låg på energi - även om jag fläskar på med tonfisk, avocado, ägg, ost och majonnäsdressing på salladen så har jag svårt att känna mig riktigt mätt och nöjd. Väl hemma mulade jag i mig knäckemacka med ägg och några skotska havrekex med ost och sen kände jag mig redo för NMT. Fast inte för att vara ankare - bara för att vara vanlig tränande individ.

Jag valde bort löpningen till Bulltofta eftersom jag ville låta dagens intryck landa i lugn och ro, så jag cyklade i stället. Ida serverade ett ganska blandat pass med löpning, styrkeövningar och parstyrka som jag inte orkar beskriva detaljerat. Dock skulle vi åla uppför en slänt med en massa hög växtlighet och där hade jag oturen att få ett grässtrå med en massa frön i ögat så Joakim fick hjälpa mig att akutskölja med en vattenflaska eftersom Ida inte hade nån ögonskölj med sig. Högst obekvämt med alla dessa frön som såsade runt bakom ögonlocken!

Vi kör korta löpsträckor just nu eftersom vi har en del nya blåvästar i kolonnerna så det kastades in diverse kamp- och parövningar under transporten. Sista delen av passet var en rejäl omgång bålövningar i par innan vi gjorde 35 upphopp och stretchade lite kort.

Och nu då? Dags att ladda pulsklockan och börja packa och fixa för morgondagen. Morgonjogg står på programmet och sedan styrketräning för överkroppen. Innebär att man sticker hemifrån i springkläder, springer, byter långärmad tröja mot linne och löparskor mot Fivefingers, styrketränar, duschar, går till jobbet via nåt ställe som har bra frukost, jobbar, tar bilen hem. Och sen kanske man ska NMT'a i morgon också. Vi får se :-)

2 kommentarer:

Katarina sa...

Baklängeslöpningen... You nailed it!!

Pernille sa...

Ja just det Katarina, jag glömde ju alldeles att skryta om min supertalang där :-) Funderar på om jag ska springa I Form-loppet baklänges helt enkelt. Det skulle i alla fall ge lite uppmärksamhet längs vägen!