lördag 14 september 2013

Dubbelt födelsedagskalas!

Tidig väckning i morse och iväg till Skrylle för att fira att Coach K Runners fyller ett år. De hade anordnat ett riktigt fint födelsedagskalas!

Evenemanget startade 8.30 med föreläsning och träningsinspiration av triatleten Riccard Andersson. Egentligen var det meningen att Katarina skulle föreläsa vilket jag hade sett fram emot men hon hade av nån anledning fått förhinder och Riccard hoppade in. Han berättade om sin löpkarriär och sin träningsfilosofi som främst handlade om att man skulle variera sig, att man skulle ha roligt och att det skulle vara bekvämt. Inte bekvämt som i mystempo hela tiden, men bekvämt på så sätt att man ska trivas med sin träning, ha bra prylar, jobba tekniskt korrekt etc.

Efter en halvtimme ungefär sprang vi ut i skogen och testade på lite löpövningar. Efter en liten uppvärmning fick vi sprinta upp för en lätt backe för att känna på att springa bra - för enligt Riccard springer de flesta bra när de springer fort. Sen hoppade vi på ett ben också för att testa "rätt landning" - med foten under kroppen, landning på framfot, sen hälen i marken och så frånskjut från framfoten igen. På det följde några klassiska löpskolningsövningar - höga knän, spark i baken och månsteg - och så avslutade vi med 3 backintervaller innan vi joggade tillbaka igen.

Efter en mellanmålspaus var det dags för "fritt valt arbete" i 1½ timme. C och jag drog iväg på milspåret och jag var tacksam för draghjälpen. Det var kämpigt redan från början och sista 2 km var riktigt hemska - jag fick mjölksyra som f-n så fort det gick uppåt och alla som har sprungit milspåret i Skrylle vet att det finns några ganska ilskna backar där på slutet! Vi tog oss igenom på strax över timmen vilket får vara good enough en dag som i dag. Torsdagens övningar sitter fortfarande i....

Efter en god vegetarisk lunch (jag är imponerad över att Suz med vänner fixade käket till 35 pers själva!!) var det dags för föreläsning av Roger från Fotkultur. Han pratade mycket om det här med naturlig löpning - inte så fokuserat på barfota, minimalistiskt etc - utan mera på att springa på det sättet som kroppen är gjort för. Vilket jag tycker verkar vettigt men samtidigt inte riktigt kan bestämma mig för vilka löparskor jag vill ha. Jag vill egentligen ha mindre drop men jag behöver dämpning under framfoten för att kompensera för att jag har sabbat mina fötter med balettskor och konståkningsskridskor i ett antal år...... Rogers föreläsning avslutades med lite bra övningar barfota i gräset och det påminde mig om att jag absolut lägger för lite tid på att springa i mina Fivefingers nu för tiden. Eftersom det funkade att springa barfota i dag utan att den trasiga foten gnällde är det dags att plocka upp det igen tror jag!

Dagen avslutades med prisutlottning och minsann, jag vann ett ID-armband från ICE112. Jag har funderat på att investera i ett sånt ett bra tag för säkerhets skull - med tanke på att jag springer runt ensam i skogen, deltar i leriga hinderlopp och cyklar i stadstrafik så är det inte helt fel att ha praktiskt och snygg identifikation på sig så det kom väldigt lägligt :-) Tack till Coach K Runners och alla sponsorer för en kalasbra dag och en fin goodiebag. Vädersponsorn får gärna ställa upp igen, vem det än var, för det var en otroligt vacker höstdag. 

Sen hämtade Joakim mig och vi åkte hem och fixade inför födelsedagsfika. Snabb dusch, lite mat, sen lite småstäd och fix och lägga ihop tårtan innan gästerna landade in. Nu är det lugn och ro hemma igen och jag ska inte göra nåt mer i kväll efter att ha haft två födelsedagskalas på samma dag! I morgon blir det tvätt och plugg och förhoppningsvis en löprunda i höstregn (i alla fall enligt prognosen, vi får väl se) och så måste jag fundera lite på det här med dojor. Jag har slitit hål i mina Asics Nimbus inifrån och behöver springa in nya skor i tid innan Österlenmaran. Faktiskt.

1 kommentar:

Suzan sa...

Vilken fantastisk resumé!