tisdag 12 juli 2016

Dag 3 med löpning. Hurra för kompressionstights!

Helt ärligt så var det inte löplust som hägrade i dag men jag visste att det skulle lätta lite på träningsvärken och så hade jag ju bestämt att springa sju dagar på raken. Men det dröjde ändå till kvällen innan jag tog mig ut - efter optikerbesök på förmiddagen, mycket chillaxande hemma och en promenad nere vid brofästet plus en fika på Emporia. Jag funderade på om jag skulle äta middag eller springa men bestämde mig för att ladda med lite vatten och nötter och sen ta den där löprundan. Typ 3 km tänkte jag.

Det gjorde ont att gå upp för trappan när jag skulle leta fram löparkläder så jag rotade fram ett par shape-tights från Röhnisch som är sköna för att de håller ihop musklerna och lyfter min stackars ömma rumpa lite :-D Det var onekligen skönt.

Nu när jag ska provspringa lite varje dag så försöker jag ha lite olika fokus och även byta skor för att känna vilka jag trivs bäst i. I går körde jag NMT i mina terrängskor så i dag tog jag Saucony Kinvara för att lägga fokus på tekniken. Jag hatälskar Kinvara lite. De är väldigt lätta och sitter bra på foten, men de ställer krav på att jag springer bra - särskilt på asfalt. För om jag blir minsta "sittande" i löpsteget och landar på hälen så låter de som om jag springer i träskor! Håller jag höften hög och landar med foten under mig som jag ska så springer jag nästan ljudlöst, tassar fram.

I dag blev det alltså så att jag sprang så länge jag orkade hålla ihop tekniken och sen tog jag gåvila när jag hörde på steget att jag blev trött. Mycket praktiskt. Jag höll inte ordning på varken distans eller tid under mina "spontanintervaller" men det blev 4 km på 28 minuter och det är jag ganska nöjd med när jag tänker på kroppens status i dag!

I morse mjukade jag upp kroppen med ett morgonyogapass och jag ska också avsluta dagen och varva ner med yoga. Världens bästa yoga-Anna har nämligen lagt upp ett pass som heter "Yoga efter styrketräning - minska träningsvärk" på sin Youtube-kanal och det känns som om det passar alldeles jättebra just i dag!

Inga kommentarer: