söndag 10 juli 2016

Ett benpass och ett löprekord

Återgång till "sedvanliga rutiner" stod på programmet i morse. Efter frukost (nej, ingen frukostbuffé, grova mackor och kokt ägg) åkte Joakim iväg och handlade nödvändigheter medan jag packade upp, drog igång en tvätt och sprang ett varv med dammsugaren för att ta det värsta.

Det blev en lite tidig lunch och sen åkte vi mot gymmet. Helkroppspass för Joakim, benpass för mig. Aj. Ajsomfan. Min rumpa har tydligen helt somnat de senaste två veckorna och vaknade till liv först efter knäböj med gummiband runt knäna, marklyft och enbensmarklyft i smith. Sånt som händer.... Jag fortsatte med utfallsgång i två varianter, superset av benspark + upphopp, finsk pinne, krabban med gummiband och tunga vadpressar. Sen hade det gått 1½ timme och jag var genomsvettig. Hem, dricka te, äta mellanmål. Slappna av och titta på dåliga tv-program. Skönt! Ingen stress och press att fixa i ordning inför morgondagen fast den heter måndag, det är också skönt.

Vi åt middag (rotsakspytt med en överbliven biff från frysen och en kryddig korv) och ungefär 1½ timme senare annonserade jag att jag tänkte springa en sväng. Joakim ville hänga med. Jag hade tänkt kanske 3 km men han tyckte att vi kunde åka ner till Bulltofta och springa på femman så då blev det plötsligt 5 km. Det var tungt (varmt och fuktigt ute såhär på kvällen, lite mysko), jag höll på att dö i två uppförsbackar men jag lyckades hålla i löpningen hela vägen och sen fortsätta sista biten ut till bilen så det blev 5,5 km totalt. Hurra! Det är distansrekord efter hälsenetrasslet under vinter och vår så det gör mig riktigt glad att jag har kommit dit.

Väl hemma körde jag en kvarts yoga som nedvarvning, drack duktigt och åt en skål jordgubbar. Och nu är det ingen brådska med läggdags men det börjar ändå kännas som om jag behöver en dusch och lite vila. 

Jag gissar att benen kommer vara rätt slitna i morgon - de kändes stolpiga första 2 km men sen gick det över - men jag tänker springa en kortis ändå. Varje dag i 7 dagar, på försök. Utan krav på tempo eller innehåll, bara att det ska göras och vara minst 2 km. Så ska vi se hur det känns.

Inga kommentarer: