fredag 15 juli 2016

Fredagsintervaller. Jag KAN springa snabbt!

Ja då var det tydligen fredag (en blir lätt lite dagvill såhär i semestertider!) och vi hade båda två intervaller på schemat. Joakim sysslade med lite praktiskt arbete på förmiddagen och sen, efter lunch, åkte vi ner till Bulltofta.

Vi värmde upp var för sig och möttes sen på cirkusplatsen för lite löpskolning och sånt innan vi körde intervaller. Jag körde 10 x 1 min/1 min vila, Joakim körde 4 x 4 min tröskelintervaller med 1 min vila. Vilket innebar att vi båda två hade ett pass på 20 minuter - perfekt synkat ;-)

Jag ställde en enkel intervalltimer i mobilen, petade ner den i mitt FlipBelt (det är så himla smidigt!) och sprang. En minut, bara att räkna andetagen, vänta på nedräkning, vila, andas. Pip-pip-pip-iväg, springa, räkna andetag, 40, nedräkning, vila. Jag tappade räkningen ett tag men det gjorde inte så mycket, jag vet ju att appen har koll, så jag bara fokuserade på att komma ungefär 3/4 varv runt i cirkeln på varje intervall. Ingen aning om tempo, jag bara sprang så snabbt jag orkade och fokuserade på bra teknik.

När jag trodde att jag hade två intervaller kvar sprang Joakim förbi och hojtade "sista fyra minuter" så då visste jag att jag var rätt på det. Tryck på, sista två, det går alltid. Och det gick. Mjölksyra och flåsigt, såklart, men det gick finfint. Vi drack vatten, joggade ner, åkte hem. Yay! Jag kunde springa fort! 

Jag har tittat på intervallerna i Movescount sen och jag lyckades ligga ungefär i 4:30-fart på intervallerna vilket inte är så illa som jag trodde. Såklart är det ganska mycket jobb kvar innan jag orkar hålla den farten en hel mil, men bara att jag hittar den en minut i taget är bra! Skönt att köra riktig spyfys igen :-) mera sånt, jatack!

Inga kommentarer: