fredag 22 juli 2016

Turistar och semestrar på hemmaplan

Denna vecka har vi lagt på semesteraktiviteter "nära hemma". Tisdagen spenderades i Köpenhamn med besök på Den Blå Planet på förmiddagen (tur det, för när vi åkte efter lunch var det mycket folk!) där vi bl a tittade på de otroligt gulliga havsuttrarna, och ett besök på Tivoli resten av dagen. Tivoli har fortfarande lite av barndomens magi över sig även om jag inte längre är fem ;-) Vi hade åkband och köade till diverse berg- och dalbanor, åt smörrebröd i Grøften och hade det allmänt ganska trevligt!

Onsdag var det dags för "äventyr" - ett dygn på Kronovalls Vinslott. Det dyker upp sådär oväntat mitt ute i ingenting, ett slott i fransk stil. Högt i tak, te och kaffe och kaka vid ankomst och inkvartering. Rummen på slottet var fullbokade så vi fick bo i Vita Villan - också fint och dessutom med eget badrum vilket man inte har om man bor i de pampiga slottsrummen. Efter en regnskur promenerade vi en sväng i slottsparken och sen hade molnen skingrats och det var dags för kvällens slottshistorik med mousserande vin. På det följde en fantastisk middag med vinbuffé, en natts sömn i sköna sängar och sedan god frukost med nybakade bullar.

I går kom vi hem från Kronovall, fixade med lite praktiskt och var ute och valde kakel till förestående köksrenovering samt diskuterade väggfärg och färgprover i färgaffären. Det kommer bli bra, jag ska bara.....

Dagen i dag har spenderats med favoritaktiviteterna träna, sola och bada. Vi åkte till gymmet i morse med strandväskorna och fullpackad kylväska i skuffen. Tränade en timme, duschade, åkte ner till Ribersborg. Vi har solat, badat och ätit tonfiskmackor, tittat på folk, läst böcker i solen och tittat på havet. Bara bra. Det lutar åt fler varma dagar så det kan nog bli samma upplägg några dagar till fast jag tänker att jag ska hinna måla en vägg (eller kanske två) varje kväll :-)

Inga kommentarer: