tisdag 7 februari 2017

Att göra något en inte brukar....

Både i går kväll och i kväll har jag gjort saker jag verkligen inte brukar göra. Två fina, men helt olika kvällar. Lite träningsrapportering har jag också i bakfickan, så nu kör vi!

Måndag morgon, tidig väckarklocka och cykel raka vägen till kontoret. Vanlig arbetsdag, cykel till gymmet och ett eftermiddagspass för ovanlighetens skull. Måndag morgon brukar vara så stökig men jag vet inte om det var så mycket trevligare där vid halv tre. Hursomhelst fick jag ihop ett bra pass för rygg och mage!

Jag värmde upp med axelrotationer och latsdrag, sen blev det chins i gummiband och så frivändningar. Förra veckan fastnade jag på 33 kg, nu var det inga problem med 32½. 500 g gör ju inte så stor skillnad så det sitter som vanligt mellan öronen! Med de två tunga övningarna avklarade blev det "hopp och lek" resten av passet. Liggande rodd, rygglyft i camelback, T-lyft på bollen. En tabata med atomic situps, 3 set russian twist och så "plankbuffé" som avslutning.

Sen cyklade jag hem i världens motvind, åt mellanmål (hurra för leverpastej!), drack te och lyckades sent omsider jaga in mig själv i en dusch. Lite snabbfix och bil tillbaka till jobbets parkering för att möta upp Sarah och köra Burger Monday på Monster! Jag vet ju med mig att måndagar kan vara lite tuffa och jag vet att Sarahs "varannan måndag" också är lite jobbig och att det är lätt hänt att vi bara trycker in mera jobb för att slippa vara ensamma. Så därför föreslog jag att vi skulle boka in en Burger Monday några veckor fram och det gjorde vi.

En supertrevlig kväll och riktigt god mat - och tryffelmajonnäs till krispiga pommes. En äkta fullträff. Snack om allt och inget, högt och lågt, riktigt trevligt sällskap. Älsk på det! Sedan bara hem och fixa klart inför tisdagen och läggdags i tid.

Tidig väckarklocka i dag igen, frukostgröt och bilen till Kockum Fritid för simning. Hyfsat lugnt i simhallen, mysig musik, lite snö ute, mysbelysning. Jättetrevligt simpass! Stundtals var det lite "trafikproblem", som om vi kom i ofas med varandras tempo, men sista tio minuterna var jag nästan ensam i min dubbelbana och simmade på. 1400 m blev det i dag, lite förbättrad SWOLF och lite snabbare tempo. Sedan mot kontoret!

Efter jobbet blev det matlagning och sedan dags att samla tankarna och samla kraft för kvällens evenemang. Reflexlöpning. Live Love Run in the Dark. Ett alldeles speciellt pass som vi sprang för att hedra en löparvän som har gått bort och visa vårt stöd till de som blev kvar. Lätt, för det var ett så självklart val att ställa upp och springa just detta passet. Tungt, för att det givetvis var känslosamt. Men vilken värme som uppstod i den stora gruppen (säkert över 100 personer) som samlades på en parkering vid Bokskogen för att tillsammans skapa ett pärlband av löpare genom skogen. Jag hoppas att S och hela familjen kände av den värmen. Vi fick en kort och känslosam introduktion och gav oss sen av ut i skogen.

Det var inte så mörkt och läskigt som jag trodde eftersom vi var så många, det fanns alltid nån inom synhåll. Reflexerna var lätta att hitta, stigarna bitvis stökiga, bitvis lättsprungna, men jag har ingen aning om var jag har varit nånstans :-D Efter den första flåsiga kilometern blev det magiskt. Tyst i skogen, det snöade, men blåsten märkte man inte av, och så lysande pannlampor och reflexer. Det var så vackert, så perfekt, precis rätt sätt att hedra killen som inte längre springer bland oss.

Sen var det fint att få komma hem till varm choklad och en macka i soffan. Resten av veckan blir det visst bara alldeles vanliga saker tror jag men två ovanliga saker på två dagar är väl ändå rätt bra jobbat!

Inga kommentarer: