torsdag 9 februari 2017

Unicorn time!

Min chef har myntat uttrycket "unicorn time" för sån där ensamtid som jag behöver för att hinna ladda upp så jag orkar vara social. Som en timmes vila mellan teambuilding och gemensam middag, till exempel. Fast jag använder det också för "magisk ensamtid" - alltså tid som jag lägger på att göra sånt jag verkligen tycker om och blir lycklig av!

I morse var det så. Jag hade kunnat ta sovmorgon men gick upp tidigt ändå. Klädde mig i löparkläder och stack ut i nysnön kvart över sex. Det var jag och kaninerna som var ute och tassade i min lilla, lilla skog inpå knuten. Och en stor hare! Det var helt fantastiskt. Tyst och vackert. Mörkt, fast ändå inte, för snön lyste upp. 35 minuter ute i mjuk, knarrande, förlåtande nysnö, vilken start på dagen! Sen gick jag hem och satte hårkur i håret medan jag förberedde frukosten, tog en snabbdusch och satte mig med lyxfrukost (smoothie, te och en bake-off croissant jag hade i frysen och bakade av) och började jobba.

Anledningen till att jag jobbade hemma var att VVS-mannen skulle komma och titta på vattenskadan i dag men han ringde och avbokade pga sjukdom. Jag bestämde mig för att jobba kvar hemma i mysbyxor i stället för att lägga tid och energi på att ta mig till jobbet, det är rätt effektivt att jobba hemma ibland! Särskilt en sån här dag. Jag hann med en besvärlig rapportering, några telefonsamtal och ett strategidokument som jag aldrig hade fixat att skriva på kontoret men som gick lätt när jag kunde samla tankarna i lugn och ro och arbeta ostört.

En annan anledning att jobba hemma var möjligheten att köra "delad tur" - för jag hade ett telefonmöte klockan 16-17. Således jobbade jag 7.30-14.30 med en kort lunchrast, sen hade jag 1½ timmes rast som jag hade tänkt använda till löpning men det hade jag ju redan klarat av på morgonen. Däremot längtade jag UT ändå så jag tog ryggsäcken och promenerade till Maxi och handlade mjölk och ett par andra småsaker som behövdes. Passerade skolan på vägen och såg alla "snövilda" ungar som lekte hej vilt, alla hundar jag mötte längs vägen hade snö i hela nyllet och såg lyckliga ut. Bra energi över hela linjen!

Själv kände jag mig också rätt nöjd med att ha fått till en sväng ute i dagsljus, jag fixade en mugg te och mellanmål och förberedde för telefonkonferens. Stängde av mikrofonen på telefonen ifall katterna skulle få för sig att delta (det har hänt!) och koncentrerade mig. Det visade sig olyckligtvis att det här var ytterligare ett exempel på "a meeting that should have been an e-mail" för jag hade klarat av att läsa igenom presentationen och förstå den själv utan "högläsning" på telefon. Så blir det ibland.

Jag slängde på luren och stängde datorn och flög ut genom dörren för att möta upp min PT-kund på Bulltofta exakt på utsatt tid 17.15. Just-in-time-principen, alltså! Men jag hann. Serverade en bra PT-timme, cyklade hem, fixade mat, landade igen. Inte mycket mer att trixa med i kväll annat än att packa väskan och förbereda morgondagen. Helt klart görbart!

Inga kommentarer: