lördag 20 oktober 2012

NMT - crossfit team workout. Och vinkällaren.

Började dagen med att dra till Lund för ett NMT-pass. I dag skulle vi 11 tappra hjältar släpa med oss 4 st kettlebells - två åttor och två tolvor. Vi sprang ut i backarna och inledde med lite diverse uppvärmningsövningar - kroppsdelar mot marken, kryddat med att kettlebells inte fick nudda marken, och så ett antal olika förflyttningssätt som vi körde parvis och turades om. T ex fick den ene stridskamraten göra benböj medan den andre körde utfallssteg och så bytte vi sen. Ett antal uppvärmningsövningar senare sprang vi en sväng till ner till vindskyddet och hämtade några stenar och sen var det dags för en crossfit-inspirerad team workout.

Cirkelträning med 6 övningar, 21-15-9 reps, och ingen i laget fick gå vidare till nästa station förrän alla i laget hade klarat av sina reps. Övningarna:
Frivändning med sten (byttes mot goblet squat på varv 2 och 3 eftersom det tog för lång tid)
Boxjumps/stepups på stock
Hand release pushups (armhävning, bröstet i marken, släpp händerna, tryck upp igen)
Fällkniven
Kettlebell snatch-press med benböj då kb är på rak arm
Burpees

Det tog ett tag och gav rejält med puls. Kan meddela att sekvensen med kettlebell snatch-press-benböj följd av burpees följd av boxjumps var... ahem... intressant....

Efter den omgången körde vi jägarmarsch tillbaka mot utgångspunkten och så avslutade vi med en tävling i handstående vilket ju inte riktigt är min bästa gren. Och så 28 upphopp på det vilket faktiskt räckte gott och väl med alla benövningar!

Efter välbehövlig lunch och dusch har jag kört en omgång "få ordning på livet". Cyklade hem till J och redde ut hur vi ska göra med hus, bil, katter. Och så delade vi upp innehållet i vinkällaren också. När nu situationen måste vara som den är så är det rätt trevligt att vi fortfarande trivs bra tillsammans och har roligt även när vi sysslar med sånt som är lite jobbigt. Sen cyklade jag hem till en vältillagad tvårätters. Inget att klaga på :-)

Inga kommentarer: