söndag 7 oktober 2012

Söndagslångpass - äntligen!

Av olika anledningar har söndagslångpassen inte riktigt blivit av på några veckor. Först var jag bortrest, sen blev det bara ett kortare långpass helgen innan I Form-loppet som ersatte söndagslångpasset och förra helgen var jag tokförkyld. Men i dag så! Väderprognosen visade blandat höstväder - molnigt, lite sol, eventuellt nån skur, och blåsigt förstås för vi är ju i Skåne. Klockrent för ett varv på Skryllerundan tänkte vi.

Så efter att ha börjat dagen med rejäl frukost på IKEA och ett varv runt varuhuset för att plocka lite nödvändigheter (skohylla t ex!) drog vi iväg till Skrylle. Där var det minst sagt fullt på parkeringen och mycket folk ute - men när man väl kommer ut några km på Skåneleden brukar det ge sig och så även i dag. Vi fick en rejäl störtskur medan vi sprang i någorlunda lä i skogen, sen var det faktiskt fint hela vägen. Och SÅ härligt. Frisk höstluft, prasslande löv, alla färger på träden - finfint! Vissa spänger var rätt hala pga regnet så vi fick ta det så nätt, men det var inte alls så lerigt som jag hade befarat. Något trötta ben hade jag visserligen efter de senaste dagarnas träningspass men det gick att springa på rätt bra ändå.

15 km tog 1:47 i dag och det är nog det snabbaste vi har gjort den rundan på. Och så noterade jag att man blir kall riktigt, riktigt fort efter träningen numera när det är svalare ute så det är torra varma kläder som ska på direkt om jag inte ska frysa. Och jag kanske ska börja ha en termosmugg med te i bilen att dra i mig efteråt.

Efter lite soffhäng och eftersnack är det matlagningsdags - kycklinggryta och härligt höstigt rotsaksmos med feta och färsk basilika står på menyn. Gott!

Inga kommentarer: