måndag 22 oktober 2012

NMT - parövningsparty med Ida!

Dagens pass blev ett riktigt parövningsparty. Efter vanlig gående uppvärmning och vevande med armarna gällde kommandorutinen att 1 vissling = 3 upphopp, 2 visslingar = magen mot marken. Och så lite kampövningar emellan. Vidare ut i mörkret, nu 1 vissling = 1 armhävning, 2 visslingar = ryggen mot marken. När visslingarna kom tätt gällde det att få lite snits på vändningarna.

Sen var det lite backspurter som gällde - upp längs asfaltstigen, ner över gräset (inkl hålor och tuvor, man lär sig ta korta steg och vara lätt på foten!)

Väl uppvärmda var det dags för fysövningar, även dessa i par. Övning 1: ena parten gör situps, andra gör dips på kompisens knä. Övning två: ena parten gör rygglyft, andra parten håller i kompisens ben och gör omvända situps, dvs benen upp. Övning tre: Benpress med kompis, ett eller två ben. Övning fyra: Hoppa över kompis som står på alla fyra, sen åla under kompis i "stående hund". Upplägget var att i första varvet skulle vi göra vars 1 repetition av alla övningar, andra varvet vars 2 repetitioner, hela vägen upp till tolv repetitioner - eller i alla fall tills första paret hade hunnit till tolv, sen var det slut för oss andra också. Vi hann till elva så det var väl godkänt. De första varven var det jobbigaste att byta plats och byta övning, sen fick man in tekniken lite så då blev det lättare. Fast den där med att hoppa över och åla under blir aldrig nån favorit. Jag är inte så jättebra på vare sig att hoppa eller åla och så blir jag dessutom lite yr i mössan när jag ska ner på marken och upp igen hela tiden i högt tempo. Men det gick ju - som vanligt. Inget är omöjligt :-)

Efter det var det dags att få upp pulsen igen, korta sprinter och medan de andra sprintade fick man vänta i utfallssteg eller armhävningar. Det är rätt roligt att sprinta iväg från armhävningsposition! Sedan dags att röra sig tillbaka mot utgångspunkten och det gjorde vi i jägarmarsch. Fast inte vilken jägarmarsch som helst, utan vi fick röra oss med krypning, alligatorgång, ålning, björngång med armhävningar och hasning. De som sprang fram i ledet fick lyckligtvis springa... hade väl tagit en hel evighet att köra snabb ålning längs med hela ledet!

Sen var det dags för stretch och 40 upphopp. Som om man inte hade kört nog med benövningar i dag...

Inga kommentarer: