måndag 1 oktober 2012

Underbara glada NMT-gäng!

NMT är ungefär som löpning. Och silvertejp. Det lagar allt utom mat :-)

Jag kunde inte motstå det fina höstvädret och extra lycklig blev jag när det var Ida som kom in i omklädningsrummet på Bulltofta. Ett Ida-pass - vilken TUR att jag inte stannade hemma! Och passet var härligt, roligt, jobbigt, precis som det ska vara.

Uppvärmningsövningar av diverse sorter - gång, löpning, kroppsdelar i marken, upp och nerför backar, situps, armhävningar, upphopp, höga knän och sånt. Sen delade Ida med sig av lite hon lärde sig på löpcoach-kursen hos Running Sweden så vi fick träna lite teknikövningar och löpskolning. Jag gillar det skarpt - man har inte alltid disciplinen att träna det själv så det är skönt när nån säger till en att man SKA göra övningarna! Och sen fick vi springa några stegringslopp också, men där höll jag igen ordentligt. Visserligen känner jag mig nästan frisk men man behöver inte utmana astmatiska luftrör. Så jag sprang mest och tänkte på löptekniken, fotisättning och stegfrekvens och sånt.

Vi fortsatte med lite styrkeövningar - benböj, alligatorgång m.m. Ut till backen där vi sprang backintervaller varvade med rygglyft. Tillbaka till gräsplan för en löpövning där vi skulle växla tempo på Idas vissling. Dubbelvissling = 3 burpees - och här införde vi att man skulle tjoa varje gång man gjorde upphoppet. I skymningsljuset var det helt fantastiskt härligt att stå där och skutta och höra tjohoo, yippie och andra jubelrop från hela gräsplan :-) Sen retur till backen för att köra växelvis björngång och ålning, byte på Idas vissling. Uppför och nerför backen. Det är rätt roligt att åla i nerförsbacke....

Sen var det dags för bålövningar - två olika varianter på benlyft och så plankan vänster sida 1 minut, höger sida 1 minut, vanlig planka 2 minuter. Börjar närma sig Andreas Svanebos bålträningspass, saknas ju bara 3 minuter till....

Avslutade gjorde vi med jägarmarsch gåendes där vi satte handen mot partnerns hand och sista paret sprang under alla andras armar mitt i kolonnen. Nu hade vi fått så mycket snits på tjoandet så alla hojtade och skrattade under färden. Sist men inte minst 30 upphopp, klart! Jag var sådär idiotiskt toklycklig som man bara blir av NMT. Vilken härlig kväll. Och förkylningen är i princip bortblåst. Fint!

Inga kommentarer: