fredag 30 november 2012

Holiday Running Streak, dag 9

Det går bra nu! Som kompensation för att det inte blev så mycket löpning på gårdagens NMT-pass drog jag till med dryga 6 km i dag. Dagens praktiska lösning för att kunna springa i någorlunda dagsljus (viktigt så här års!) blev att springa direkt efter avslutad arbetsdag och alltså lämna kläder och sånt på jobbet så länge. Eftersom jag ändå cyklade krävdes det inte så mycket extrapackning - en löparjacka och en extra buff räckte.

Mina kollegor tyckte nog jag var något störig när jag gick ut och bytte om och parkerade mina grejer och sa "vi ses om en halvtimme" - å andra sidan borde de snart ha vant sig vid mitt träningsfokus ;-) Passade perfekt att rensa ut i skallen efter arbetsdagen - fullt ös på iPodden och fullt ös på blåsvädret som vanligt. Folktomt längs havet, helt annorlunda än det ser ut en solig augustidag. Nu var det bara jag och nån enstaka hundrastare ute. Grått, visst, men inte så blåsigt som jag hade befarat. Skönt helt enkelt!

Tempot brydde jag mig inte om alls, träningsvärken från gårdagens dubbla pass känns ordentligt och jag var inte sugen på att ta ut mig utan bara på en skön halvtimmesrunda och det blev helt perfekt.

Sen - in på kontoret, dricka vatten, byta löparjackan mot extratröja och cykeljacka, på med hjälm, earbags, extrahandskar och upp på cykeln. Hem. Helg.

På hemvägen funderade jag över att i dag är sista dagen i november, månaden jag alltid har hatat. Men det går lättare och lättare. För två år sedan var november pest och pina, förra året var det inte alls lika hemskt och i år tror jag att jag kan räkna till två lite deppiga jobbiga dagar, annars har det varit rätt bra flyt. Livet är fortfarande färgrikt, överraskande, härligt, utmanande. Det ska fortsätta vara så. Hela vintern, hela livet. I morgon är det december - julmånad, flyttmånad (bara i år som tur är!), paketmånad - en månad full med överraskningar. OCH Running Streak. Nu kör vi!

Inga kommentarer: