måndag 5 november 2012

NMT - blöt, blötare, blötast....

Dagens NMT-pass var en blöt historia - men som vi alla vet blir man ju bara blöt en gång, så det var bara att köra på :-)

Det var Undervattens-Peter som höll i passet. Klockan 18 satt jag ensam i omklädningsrummet, men 18.15 var vi 16 tappra hjältar som stod redo att ge oss ut i mörkret! Peter kör utan pannlampa vilket innebär att vi håller oss till områden som är åtminstone lite lätt belysta. Så vi ser våra träningskamrater emellanåt - till skillnad från t ex Daniels pass där man vet att man knappt kommer ha en aning om vem man tränar tillsammans med...

Vi körde lätt jogg som uppvärmning som vanligt, varvat med lite upphopp, armhävningar och jägarmarsch. Sen var det dags för en liten pulstopp - snabbsprint fram och tillbaka över en gräsmatta, 10 upphopp på ena sidan och 10 armhävningar på andra. 4 gånger. Då blev man genomvarm!

Vidare transportlöpning och sen var det dags att ge benen en omgång. En sjusärdeles ondskefull variant på "idioten". Sprint fram till lyktstolpen, jämfotahopp tillbaka. Springa till nästa lyktstolpe och jämfotahopp/grodhopp hela vägen tillbaka (det var vansinnigt långt). Och så sprang vi till tredje lyktstolpen, gjorde grodhopp till andra lyktstolpen och så björngång tillbaka till starten. Lång björngång.

Sen dags för lite bålträning. Åla till lyktstolpen, 15 situps, springa tillbaka, stå i plankan tills Peter tyckte det räckte. 3 gånger. Sista omgången kunde jag knappt göra situps.... Sen blir det lite dimmigt med ordningen på övningarna men jag tror att nästa var en parövning där vi växelvis körde "vindrutetorkaren" och stod i jägarvila. Och så benträning på det - ankgång till skogskanten, 15 benböj, grodhopp tillbaka, upprepa. En extra ond burpees-variant hade han också hittat på - där man vänder från mage till rygg till mage och gör en extra armhävning. Hualigen. Sen fick vi köra "finnen" också för att ge baksidorna en omgång. Rejäl fysträning!

Dags att springa tillbaka, köra 40 upphopp (jo, det är faktiskt sant!) och stretcha. Skönt. Ännu skönare att dra på sig torra kläder och allra bäst med en varm dusch och MAT efteråt! Jag börjar få en viss förståelse för poängen med vinterbadning :-D

2 kommentarer:

steffanie sa...

Den träningsvärk jag har i magen idag efter alla situps är igår är INTE att leka med!

Pernille sa...

Nä, det märks att man lever :-)