fredag 5 juli 2013

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

... fast det går oftast bra ändå.

Morgonens noggranna planering av dagen gick åt pipsvängen kan man säga. Vi var framme vid scoutstugan vid åtta för att köra ett pass halv nio. Vi kom igång kvart över nio. De blandade åldersgrupper vi hade tänkt oss visade sig att vara helt feltänkta - scouterna var vana att göra saker indelade i åldersgrupper så det gjorde vi. 7-8 år, 9-10 år, 11-12 år och 13-20 år. Ungefär så.

Jaja, vi lade väntetiden på att reka i området, bestämma vem som skulle vara var och vem som skulle ha vilken grupp. Jag fick 11-12-åringarna och var nöjd med det. Vi inledde med några gemensamma uppvärmningsövningar med hela gänget (125 pers, typ, häftigt!) innan vi delade upp gänget och drog ut i området för att köra våra pass.

Jag hade lagt upp ett pass med parövningar (löpning + styrkeövning) och en massa djurinspirerade förflyttningssätt (gorillan, björngång, grodhopp och sånt). Det var fullt ös, alla kämpade på efter bästa förmåga. Plötsligt insåg jag att tiden hade sprungit iväg lite så vi fick sätta fart tillbaka till startplatsen med jägarmarsch (tacksam för min visselpipa kan jag säga!)

Framme på ängen körde vi lite situps tills alla var samlade och sen blev det stafett med "ormen" - dvs ålning där man håller i varandras fötter. Jobbigt men kul. Och så avslutade vi med 20 upphopp i en helt gigantisk jättecirkel :-) Vansinnigt häftigt!

Eftersom vi började senare än planerat så var vi inte tillbaka i stan förrän klockan var nästan 12 och jag hade tid hos optikern 12.30. Så vi svängde in på Redfellas för snabb lunch och sen besökte jag optikern innan vi tog oss hem via Intersports utförsäljning (nya styrketräningshandskar till mig och solisar till Joakim).

Sen var det ju egentligen tanken att jag skulle styrketräna. Men i och med att planeringen gled iväg helt plus att jag faktiskt var lite trött av tidig morgon och dagens övningar så var jag inte särskilt motiverad och det slutade med att vi mest bara slappade och njöt av en ledig eftermiddag i stället. Jaja, jag hinner nog träna det jag ska - i morgon blir det Outdoor Challenge på Nordic Wellness för att se vad deras utomhuspass kan bjuda på.

Och vet ni - i dag har jag gjort mitt första officiella instruktörspass för NMT. Värt att skåla för!

Inga kommentarer: