söndag 7 juli 2013

Söndagsfys-ad!

I dag kände jag bonusnyttan av en ledig fredag. Det var riktigt gött att kunna ligga kvar i sängen och dra sig och läsa lite och inte behöva ha nån brådska!

Under frukosten insåg jag att jag inte var nåt vidare sugen på det planerade långpasset om 2 mil. Faktiskt inte alls. Så då föreslog Joakim att vi kunde åka och bada och sen handla och så ta en springrunda senare på dagen. Fast det var ju inte helt logiskt att bada först och springa sen, tyckte jag. Så då slutade det med att vi packade allt och lite till i bilen, stack till Ribban för att springa först och bada sen, och så raka vägen till köpcentrum för att äta lunch, handla och äta glass. Sådärja. Det var den söndagen :-)

Det kändes oändligt, orimligt tungt att springa i dag. Tunga ben, andning som inte ville, kropp som inte ville. Mind over matter. Tugga på, klara av de där första 2-4 km som kan kännas hemska. Varmt. Efter dryga 4 km svängde vi in förbi toaletten, två minuters andningspaus, sen på't igen. Bestämde mig för att en mil, det klarar jag alltid. Vände tillbaka, matade på, steg för steg. Nånstans runt 6 km började det allra tyngsta släppa och det syns också på registreringen i klockan att andra halvan gick betydligt kvickare än första.

Varmt, jättevarmt. Lyckas läsa fel på klockan och tro att det är en kilometer kvar när det är två. Bara att fortsätta alltså. Joakim lanserar att när vi är klara ska vi köra 10 burpees, 15 atomic situps, 15 rygglyft x 3. Okejrå. Dör jag inte av att springa en mil så dör jag inte av lite burpees. Trycker på ut tll skytteklubben, vänder tillbaka. Räknar lyktstolparna bara för att sysselsätta hjärnan. Under 1 km kvar. Ökar lite, kroppen svarar, det funkar alltså. Biter ihop, tänker teknik, springer - och äntligen är milen avklarad. Lugn jogg tillbaka till bilen, av med vätskeryggan, dricka, andas.

Sen på burpees-kombinationen. Det tar ca 5 minuter och är förjävligt - inte för burpeesarna utan för atomic situps. Mina magmuskler är helt tvärdöda efter torsdagens magövningsbonanza och gårdagens träningspass. När det äntligen är klart byter jag sport-bh'n mot en bikiniöverdel och vi går ner till bryggan och hoppar i. Inget mer velande utan jag går ner, skriker och kastar mig i vattnet. Första doppet är hemskt, andra störtskönt och jag ligger till och med kvar i vattnet ett tag. Wohoo!

Efter en snabb lunch handlar vi det viktigaste, äter glass och åker hem och sätter igång tvätten. Ur veckohandlingskassarna: Brieost, vanlig ost, Resorb Sport, deodorant, sportunderkläder, bacon, broccoli, zucchini, svamp, kaffe, mjölk, ägg, yoghurt, smör, Bregott, mandlar, hasselnötter. Det viktigaste - sånt som alltid går åt. Och underkläderna? Det var halva priset på Pierre Robert's sportkollektion!

Inga kommentarer: