söndag 28 juli 2013

Mördarpass på ny lekplats

Eftersom långlöpning inte alls kommer på fråga på det här bygget men vi ville röra på oss bestämde vi att sticka till Friskis och leka i deras nya "multihall" tillsammans. Det går ju att lösa en engångsbiljett för att kolla in grejerna.

"Multihallen" är i princip en bur från Casall med monkeybars, battleropes, gummiband och så ett rikt udbud av viktskivor, kettlebells, sandsäckar och bollar av olika slag. Så efter 10 min uppvärmning på crosstrainer satte vi ihop cirklarna från helvetet" Spartan style" med 5 övningar och körde 3 varv med 1 min per station och 15 sek vila. Det var tufft!

Cirkel 1: Räckhäv i TRX, snatch med sandsäck (snygga blåmärken på överarmarna, oh yeah!), kettlebellswing eller battlerope, marklyft, magövning med skivstång - den där stångens ena ände står på marken och man håller andra på raka armar och svänger från sida till sida. Puh. Det blev rejält tufft för armarna och på marklyften på sista varvet var jag tvungen att plocka av vikterna för att orka.

Cirkel 2: Benböj på BOSU, benindrag på boll/TRX, stående rodd med viktskiva, benböj med sandsäck, russian twist. En tuff omgång för ben och bål.

Sen var vi rätt genomsvettiga men gick upp i gymmet en runda. Jag försökte mig lite i chins-assisten men de musklerna hade gett upp för dagen så jag körde lite ryggresningar och latsdrag i stället. Och så avslutade vi med 3 x 12 benkast med kompis bara för att det var roligt. Sen var vi tvungna att dra eftersom parkeringstiden skulle gå ut - då hade vi hållit på i 1½ timme och det var fortfarande kul.

Helt fantastiskt att kunna träna och ha roligt tillsammans - det vill vi göra om. Jag kanske ska köpa ett korttidskort på Friskis så kan vi ha det som "söndagsnöje" att försöka ha livet av varann :-) För det ska de ha - gymmet på Johanneslust är asbra.

Inga kommentarer: