onsdag 17 juli 2013

Min första mara!

En annan aspekt av det här med löpvila är att jag planerar alla roligheter som ska hända när jag ska springa igen. Jag har t ex anmält mig till min första mara: Österlenmaran. Jag tror jag läste samtliga rapporter om fjolårets lopp och ångrade att jag inte anmält mig för det lät så häftigt. En mara i novembermörker - men under en ljusfestival. Och det kändes som om fokus snarare var på upplevelsen än på bra tider, det gillar jag!

I år fokuserar man ännu mer på upplevelsen och på att ge tips till den som springer sitt första maraton eller halvmaraton. Det läggs ut träningspass vecka för vecka för den som är ny i gamet och behöver stöd längs vägen. Med 16 veckor kvar till loppet hinner den som inte är löpvan jobba upp sig till att springa en halvmara. Och klarar du att jogga 4-5 km kan du springa maraton i november. Grymt!

Det är bisarrt att jag i juli månad längtar till november - men det ska bli riktigt, riktigt roligt. Ett första maraton i november, när man har haft hela våren, sommaren och hösten på sig att mängdträna i bra väder. Det har aldrig lockat mig att springa maraton på våren eftersom man tvingas lägga en massa långa långpass under vinter och vårvinter. Nä, det här är perfekt rent tidsmässigt. Jobba mot halvmaraton i augusti, sen förlänga passen under hösten och köra lite leriga hinderlopp innan löpsäsongen avslutas med ett maraton. I can't wait. Ska du hänga på?

2 kommentarer:

Sofia sa...

Kul att du skriver om loppet! Har aldrig hört talas om det innan men hittade det på funbeat ikväll och blev sjukt sugen. Så nu sitter jag här i valet och kvalet och funderar på om jag fixar en halvmara till dess.

Kommenterar allt för sällan, men det är verkligen kul att få läsa om din träning. Du inspirerar mig och gör mig sporrad att fortsätta träna

Pernille sa...

Tack Sofia, bästa kommentaren på länge! Jag hoppas ju alltid att jag kan inspirera andra också :-)