lördag 13 juli 2013

När sprang du sist runt med färskpotatisar i bh'n?

Nä, jag tänkte väl det. Fast jag - och ett helt gäng andra - gjorde det i förmiddags! Det var NMT sommarspecial - med potatistema. Så då fick jag nöjet att springa (och åla och gå björngång) med färskpotatisar i tuttekassen.

Vi var över 20 pigga på dagens pass (alla har ju abstinens nu när vi inte har pass i veckorna!) och Ida chefade medan Joakim gick in som ankare. Och jag fick vara vanlig motionär och ge järnet vilket var rätt härligt! Det var varmt i dag så både Joakim och Ida kånkade på rätt mycket vatten. Och så hade Ida tydligen ett gäng potäter i ryggsäcken också men det upptäckte vi inte förrän senare.

Först värmde vi upp med gång, löpning, jägarmarsch, kroppsdelar i marken, upphopp och lite kampövningar och sånt. Sen körde vi löpskolningsövningar på grusplan. Det är svårt att ge personlig feedback till över 20 deltagare men gruppfeedbacken funkade galant och varma blev vi också! Plus att löpning alltid funkar mycket bättre efter löpskolning.

Sen sprang vi ner till gräsplan och Joakim instruerade oss i lite kampövningar medan Ida "dukade". Nu fick vi dela in oss i 4 lag och skulle springa en sträcka, plocka en potatis och springa tillbaka. En i laget sprang medan resten varvade 5 situps, 5 rygglyft och så turades vi om att springa och plocka potatis. Blåvästar hade en lite kortare löpsträcka. När alla potatisarna var inplockade slutade övningen och vi blev nu instruerade att ta med oss våra potatisar. Enklaste sättet - i bh'n. Faktiskt. Så jag fortsatte passet med två potatisar mellan tuttarna :-) Det blev dags för lite styrkeövningar - utfall, lite magövningar och tricepsdips.

Nästa övning var en klassisk Ida-förflyttnings-fyrkant. Medan Ida dukade underhöll Joakim oss med ytterligare kampövningar. Sen körde vi loss: Ålning i uppförsbacke, sprint i uppförsbacke, jogg, burpees, jogg, björngång. Återigen med kortare sträckor för blåvästar. Det kändes som om vi höll på med den övningen rätt länge och det hade börjat bli ordentligt varmt också.

Vätskepaus och omformering till kolonner för transport upp till volleybollplan där det stod små pinnar i fina rader i sanden. Det var Ida som hade varit igång på morgonen och grävt ner... potatis! Nu fick vi springa runt plan, åla tvärs över, gräva upp en av potatisarna (som var markerade med pinnar) och springa tillbaka till laget och potatissamlingen. Resterande i laget varvade 5 armhävningar, 5 knäböj, 5 situps. Solkräm + svett + sand = härlig panering! Eller naturlig peeling, kan man säga....

Sen fick vi ta med oss alla potatisarna (nu med 4 potatisar i bh'n, således) och sprang tillbaka till grusplan där Ida tidigare hade ritat upp målcirklar. Lagen skulle nu kasta prick med potatisarna, ett lag i taget, och flest totalpoäng vann. Eftersom potatisar är hyfsat likadana fick vi köra ett lag i taget medan övriga varvade 1 min planka, 1 min jägarvila.

När alla hade kastat alla potatisar grupperade vi oss i kolonner igen och transportjoggade en kort sträcka. Sen fick vi resultatet av tävlingen (nä, mitt lag vann inte!) och så stretchade vi i gräset innan vi sprang sista biten till Fäladshallen och avslutade med 32 upphopp. Ett härligt pass! Och så hade jag potatissskal och lera i bh'n också, det har inte hänt förut tror jag...

Sen har vi hunnit med att äta lunch, duscha, handla och ta med oss middagen till Ribban där vi njöt av bad och kvällssol. Nu flyter jag ut i soffan med en Strawberry Basil Smash (hittade receptet i tidningen i morse, gott!) och slökollar på Wall-E på TV. Livet är rätt bra!

Inga kommentarer: