onsdag 10 juli 2013

Hårdrocks-bootcamp i halv storm

Dagens pass var "bootcamp" med hårdrockstema. Fast man har ju varit med om tuffare NMT-pass :-D

Jag hade egentligen tänkt att jag skulle ner till stranden och bada efteråt men vädret var inte riktigt samarbetsvilligt. Runt 20 grader, kuling och mulet. Badväder? Njaeh. Men däremot var det rätt härligt att köra tuff träning på en backe med havsutsikt och med en instruktör som traskade runt med mördarhögtalaren som spelade hårdrock!

Tio modiga deltagare skulle vara med på passet och med oss ner fick vi kånka ett gäng ViPR och lite mittsar. Sen körde vi i gång. Uppvärmning först med knäböj och armhävningar. Sen fick vi springa upp och ner i backen och ta med oss en sten och lägga på toppen varje gång. Sen körde vi 2:30 i plankan. Enkel och bra uppvärmning!

Vi parade ihop oss två och två och skulle nu boxas. Den ene boxade mot den andre som skulle backa upp för backen och uppe på toppen körde vi sen slag i högt tempo. Jogg ner och byte. När vi joggade ner passade vi på att plocka med oss några stenar ner. Sen mördarkombon av burpees + löpning. En burpee, springa upp, ett upphopp, springa ner, två burpees... ni fattar. Under tiden körde kompisen thrusters med ViPR. Byte.

Mera slåss - nu två slag, en spark mot mitts. Och byte. Till backen igen och nu skulle vi boxa mot mittsen och putta kompisen upp för backen. Roligt! Ner igen och så var dags att köra slut på magmusklerna. Nån önskade sig mera benträning så vi fick kånka kompisen på ryggen upp för backen där vi körde en miljon skidhopp, knäböj och skridskohopp. Nu började det suga lite i benen som var möra sen i går! Vi avslutade passet med sanslöst många armhävningar i olika varianter. Enarms också. Jag klarar ungefär 5 cm men det är åtminstone en liten, liten bit på väg.

När vi kom tillbaka till gymmet var det utmaningsdags: Spring 100 m på tid - med en viktskiva i varje hand. 2 x 20 kg för killar, 2 x 10 för tjejer. Jag vann damklassen (vi var bara två) och kammade hem två påsar saltisar. Bra där! Sen cyklade jag hem i blåsvädret. Varmt och skönt och badväder blev det aldrig i dag men det blev i alla fall ett roligt träningspass.

2 kommentarer:

Suzan sa...

Två påsar vadå???

Pernille sa...

Saltisar! Saltlakritsgodisar alltså :-)