tisdag 23 juli 2013

Leg day - another way!

Dags för benpass i dag - jag vågar belasta foten lite mer men inte fullt ut. Och det där "inte fullt ut" innebar också att dagens pass fick styras om lite. Inga tunga squats och marklyft t ex, det känns alldeles för risky med en ostabil och öm fotled. Så utmaningen för dagen var att bli trött i benmusklerna utan de välbekanta tunga övningarna!

Jag värmde upp med balansplatta och tåhävningar för att få lite fart på foten - 9 km på cykel tycker jag annars räcker rätt bra som uppvärmning. Det vanliga konceptet med djupa knäböj + övningar samt enbenshopp på stepbräda var inte att tänka på.

Sen var jag tacksam för min alldeles egna övningsbank i huvudet. Jag kan nästan alltid komma på ett alternativ om nån övning inte funkar just den dagen. I dag bytte jag knäböj och marklyft mot supersettade overhead squats och enbensmarklyft. Lätta vikter och fokus på balans - perfekt just nu. Sedan körde jag några set pausböj också. Det blir tungt fast vikten inte är så tung!

För att kräma ut lite till ur lår och rumpa tog jag en omgång i benpressen också. Det fungerade väldigt bra (noterade jag när jag kom hem och gick uppför trappan...) Negativa situps i bänken med en 5 kg viktskiva gav magen en omgång. Och i superseten med kb-svingar och explosiva höftlyft fick det bli jobb med baksida lår och indragning av boll i stället för explosiva höftlyft. Jag avslutade sen med en extra omgång magövningar på balansboll och några set tåhävningar på stepbräda.

Jodå, benen fick sitt! Efter jobb har jag varit inom optikern och beställt nya kontaktlinser (jag har fått prova olika nya varianter och hittat en modell som är betydligt bättre än den gamla) och nu under kvällen har vi också börjat fnula på diverse bokningar inför semestern. Roligt, roligt! Och så har jag lyckats anmäla mig till utmaningen "50 löppass på 100 dagar". Nej, jag kan inte springa just nu, men det borde kunna motivera mig att springa de där korta, frekventa passen när foten blir springningsbar igen.

Inga kommentarer: