onsdag 8 februari 2017

Äntligen vinter!

Det snöade i går och det fortsatte i natt så i morse hade vi flera centimeter snö i Malmö. Åh, lycka.... det blir så fint ute, och lite tystare, och ett annat ljus :-) Jag behövde lite vinterfeeling fast stora delar av min omgivning tycker att det är ett "bakslag" med snö i februari.

Malmö Stad bidrog vänligt med lite vardagsedge i form av en ganska dynamisk inställning till snöröjning på cykelvägarna - allt från perfekt sopat och saltat till totalt orörd snö som effektivt döljer kanter och annat småfarligt. Resultatet av det var säsongens cykelvurpa som dock inte genererade annat än ett blått och lite svullet knä, två ömma handflator och lite sårad stolthet. För jag är ganska bra på att cykla på vintern och det är sällan det händer mig något men ibland har även jag otur!

Ett blåslaget knä och ömma händer är inte jättebäst när man ska träna ben så jag styrde om dagens pass lite. I stället för tunga knäböj och marklyft blev det ökat fokus på knästabilitet, aktiv baksida och stark höft. Det funkar det med. Fast det är inte lika roligt såklart! Benpress, enbenspress, utfall med rotation samt med viktskiva över huvudet, enbensböj mot bänk. Enbens höftlyft på bosu, balansövning med höftaktivering på bosu, indrag av boll för baksida (det går inte att göra finsk pinne med blåmärken på knäna, det vet jag sen tidigare) och lite tåhävningar. Good enough.

Dusch och fix. Insåg att jag hade glömt koftan och skulle få frysa hela dagen och att jag också missat att stoppa ner en portionsburk kvarg till mellanmål. Inte världens bästa dag ändå. Hämtade en kaffe och en frukostmacka på väg till kontoret för att åtgärda mellanmålsbristen och hittade sen en reservkofta som jag hade glömt att jag hade på mitt kontor så det mesta löste sig.

Lite småpanik med systemproblem under dagen som jag även avbröt med en utelunch och en promenad i snöyran som gav energi för eftermiddagen. Lång dag och sen cykla hem i snön. Det var så vackert. Visst, halt och förrädiskt på sina ställen fortfarande men snö som glittrar gör mig lycklig och nöjd ändå. Hem till mat och Mästerkocken på tv. Med ett alldeles särskilt lugn i kroppen, för i morgon jobbar jag hemifrån och behöver inte packa, fixa och förbereda.

Inga kommentarer: