måndag 27 februari 2017

Måndagsträning. Bra start på veckan.

Måndag morgon och en Joakim som inte skulle börja jobba förrän vid lunch, alltså god tid. Tidig väckarklocka, frukost, och så åkte vi mot gymmet båda två så vi var inne och redo att börja träna strax efter sju. Tillsammans med en massa andra - men som jag hade förutspått så började folk lämna bygget vid halv åtta så vi fick det lite lugnare.

Lite lätt stelbent kände jag mig men det var inget hinder för att träna rygg och mage. Dock valde jag att stå över de tunga frivändningarna med skivstång i dag för jag kände mig måttligt explosiv :-D

Jag värmde upp med rörlighet i lugn och ro och även axelrotationer i kabelmaskiner för att få igång rätt muskler och samla tankarna, det fungerar ganska bra har jag märkt. Latsdrag såklart för ryggens skull innan jag hängde upp gummibandet i smithen och tränade chins - 5 x 6 repetitioner. Sedan gav jag mig på hantelsnatch som jag verkligen inte kört på evigheters evigheter. Hade ingen aning om vad jag skulle orka med, började med 8 kg, ökade till 10 och sedan till 12. Det gav bra pulshöjning i alla fall!

Efter det hittade jag en ledig skivstång och körde kronlyft med omvänt grepp. Jag hatälskar den övningen lite, den ger nästan kramp mellan skulderbladen och så är det bra greppträning också. Sedan tyckte jag att jag skulle roa mig med diagonallyft på bollen och då ville ödet att den lilla bollen var upptagen så jag fick ta den stora som dessutom var ordentligt hårt pumpad. Det innebär att jag precis når ner med fingertopparna men inte med tårna när jag ligger på bollen :-) Mycket intressant upplevelse, alltså - hyfsat vingligt! Sen blev det lite mage - skalbaggen och knä till armbåge på bosubollen.

Dusch och snabbfix och promenad till kontoret med stopp hos "kaffemannen" för latte och macka till mellanmål. Vanlig kontorsarbetsdag med sushi till skrivbordslunch och försök att få tag på byggare och VVS'are men utan större framgång, fick dock kontakt med dem senare under eftermiddagen så nu är alla jobb inbokade de kommande veckorna och vi kan se fram emot ett fixat kök och ett golv som inte längre går i vågor.

Åkte buss hem och förargades över folk som sitter på stadsbussen och är uppenbart alkoholpåverkade och skränar och bär sig åt strax efter fyra på en måndag. Really. De här modellerna var nog relativt erfarna uti alkohol(miss)bruk också om man nu får döma efter deras utseende....

Annars har jag njutit av min enda helt lediga kväll denna vecka. Druckit te, klappat katter, ätit "kylskåpsrens" - överbliven risotto, stekt halloumi och ett gigantiskt päron fick bli dagens balanserade tallrik. Benen uppe i soffan och "En annan del av Köping" på tv till kvällsteet!

Inga kommentarer: