onsdag 22 februari 2017

En trött liten en...

... det är precis vad jag är i kväll!

Men det är kanske inte så konstigt när jag tittar lite på vad dagen har innehållit. Det blev mycket! Jag gick upp vid sex i morse, åt frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon, bestämde mig för att åka buss i stället för att cykla och väntade sedan in byggaren som skulle inspektera mitt köksgolv enligt uppdrag från försäkringsbolaget. När han var klar plockade jag ihop mig och gick ut till busshållplatsen för att ta mig till jobbet. So far, so good.

Det var väldigt dåligt med mellanmål på jobbet men jag hade inte tid att fixa nåt för jag fick besök ganska tidigt på dagen så det var bara att bita ihop. Grymt bra och inspirerande möte dock, jag var väldigt nöjd med resultatet! Ett steg i taget men i rätt riktning.

Sen var det nästan lunchdags och gissa om jag var redo att börja tugga i mig skrivbordsunderlägget.... Ett möte till direkt efter lunch och sen tog jag mig friheten att sticka bort till Netto precis runt hörnet och bunkra lite mellanmål till jobbet. Grova kex, Babybel-ostar, småburkar med kvarg, nötmix, choklad. Frukt finns alltid tillgänglig i lunchmatsalen men det kan behövas lite komplettering :-) Feed the machine, alltid!

Efter avslutad arbetsdag var det dags för benpass så jag promenerade till gymmet i blåsvädret. Jag var lite glad att jag inte cyklat, faktiskt, för det blåste ordentligt. På gymmet var det full rulle men jag lyckades ändå knipa först en skivstång och sen ett rack, prisa gudarna!

Kort uppvärmning och sen värmde jag upp med skivstången, marklyft med lätta vikter är också ett sätt att värma upp kroppen. Redo att lyfta - 5 x 5 lyft med 70 kg på stången. Det gick! Sen var det dags för frontböj och som ett litet mirakel blev racket precis ledigt. Frontböj gick däremot fruktansvärt tungt i dag, det funkade inte alls och i stället för 5 x 5 blev det 2 x 5 och sen 3 x 3. Jaja, inte hela världen, jag var kanske trött efter marklyften. Vidare roade jag mig med finsk pinne (hej baksidan!), utfall i sidled och diagonalt framför, liggande benlyft på balansboll och tåhävningar. Kalaset avslutades med 8 x 20 sek hopprepshopp med 10 sek vila och sen tyckte jag att det räckte.

Dusch och sånt, promenad till Centralen där jag satte mig och njöt en burgare på Vigårda eftersom jag var hungrig, inte orkade åka buss i värsta rusningen strax efter halv fem och hade en rabattkupong i väskan. Bra val. Jag behövde äta och sen kunde jag åka hem i halvtom buss. Liten missräkning dock att det var vägarbete vilket gjorde att bussen inte stannade på den hållplatsen där jag brukar få byta buss för att komma hela vägen hem så i stället fick jag promenera från ändhållplatsen så jag kom hem tio minuter senare än tänkt. Inget som välte planeringen men jag var bra trött i benen vid det laget!

Eftersom jag inte hade cyklat hade jag inte vägarna förbi affären men hade ett tvunget inköp att göra så det var bara att ta sig iväg på cykeln till Maxi och handla det jag hade lovat fixa. Och en liter mjölk och de småsaker som rymdes i ryggsäcken.

Just det, så har jag fått ett vänligt mail som välkomnar mig som elcykeltestare. Staden skickade ut till mitt bostadsområde i höstas att de sökte intressenter (det handlar såklart om att få fler att cykla i stället för att ta bilen) och jag anmälde mig men kom inte med då - men nu får jag testa en elcykel i tre veckor. En dag som i dag hade jag nog valt att cykla om jag hade haft en elcykel, men jag orkade inte motvind rätt i nyllet i 9 km i dag igen. Så det ska bli intressant att se hur jag upplever min vardagscykling när jag får lite el-assistans! 

Annars är det plana ut med benen i högläge som gäller den här kvällen, ladda för morgondagen. Jag ska lägga fem minuter på att packa väskan och förbereda frukost men annars har jag inga större planer än att lägga mig i tid och sova som en stock! Benpass suger liksom musten ur en lite extra - och särskilt dagen efter en dag med dubbla träningspass. Zzzznark....

Inga kommentarer: