söndag 26 februari 2017

Sol, snö och heminredning. Regn, blåst och långpass.

Snabb sammanfattning av helgen, kan man säga :-)

En lördag då Joakim inte hade en grabbfrukost att gå till pga manfall i gänget så vi åt frukost tillsammans. Kläder på, jag cyklade och Joakim sprang till Bulltofta eftersom jag ansvarade för dagens NMT-pass. Jag har inte haft några pass i februari eftersom mitt och NMTs schema inte riktigt gick ihop och gänget hade visst saknat mig :-) Jag levererade ett fartfyllt och energiskt pass, temperaturen var runt nollan, snön låg kvar och solen sken. Det var en superhärlig förmiddag!

Efter passet var Joakim trött och jag övade på att vila mig kan man säga. Det var lite svårt, jag var skapligt rastlös och kanske borde ha sprungit en runda - fast jag kanske också behövde ta det lugnt. Man vet inte. Lite tvätthantering blev det men annars var det rätt lugnt. Jag la en massa energi på att fundera över heminredning. Det är verkligen inte min starka sida men vi fick ihop ett snyggt kök och nu känns det som om det är vardagsrummet, trappan och hallen som står näst på tur när byggarna är klara med att lägga nytt golv i köket.

Jag funderar över färgval till väggarna, om inte det ändå blir snyggast med vita golvlister i stället för de gamla i nån sorts trä som ändå inte matchar. Om jag klarar av att måla trappan själv eller behöver ta hjälp. Och om jag skulle ta och ta tag i lilla badrummet och få det iordningställt av proffs innan kaklet lossnar av sig själv, jag har nämligen sett sprickor i fogarna.... Nåja. Jag har beställt lite färgkartor och kulörprover och så har jag lite projekt som jag kan ta tag i på kvällarna redan nu så kan jag ta mig lite framåt i alla fall!

Läggdags blev det ändå nånstans bortåt halv elva vilket innebar att vi vaknade tidigt och var på benen redan före halv åtta. Frukost och långpassfunderingar. Typ 2 mil, med start och mål här hemma, blev beslutet. Före halv tio var vi iväg, visst var det lite bra jobbat?

Vi sprang ut längs cykelbanan mot Torup, vek av genom sedvanligt villaområde och styrde ut åt Tullstorp till. Blev äventyrliga och fortsatte rakt fram där vi brukar svänga vänster, möttes av lite skyltar om "återvändsgränd" men fortsatte på en lerig traktorväg där vi passerade förbi en bil med två personer i och immiga rutor - bäst att titta bort ;-) Vi tänkte att det kanske skulle gå att hitta en bra väg vidare men enda vägen var en motorvägspåfart och det tyckte vi ändå inte var aktuellt, så vi fick vända tillbaka och titta bort en gång till!

Det gav ju i alla fall två extra kilometer och så fortsatte vi förbi St Bernstorp och upp till Bulltofta, tog ett varv "baklänges" på 5 km-slingan, sprang rundan ut mot Valdemarsro och VA-verket, rundade Johanneslust och Videdal och sedan hemåt. Dryga 21 km och alltså halvmaradistans på ungefär 2:15. Skapligt bra, tyckte jag! Vi har inte lyckats fylla på lager med energigel och sånt för långpass (får ta tag i det projektet vid tillfälle!) så Joakim hade med sig en müslibar och jag sprang på Pollygodisar och saltlakrits, plus vatten i vätskeryggan. Det funkar det med. Efter passet fyllde vi på med BCAA och kolhydrater, duschade och åkte sen in till stan för att ta oss en titt på Malmö Saluhall!

Planen var att äta burgare men det haket var smockfullt så vi spanade runt lite och landade på Limhamns Kött o Vilt som serverade helt kriminellt goda steak sandwiches. En kaffe och biskvi på Koppi blev efterrätt och givetvis handlade vi med oss semlor från St Jakobs Stenugnsbageri hem eftersom det är de godaste vi har hittat i år. De fick bli "belöning" efter att vi båda två packat i ordning allt vi behöver för morgondagen :-) Annars tror jag kvällen bjuder på lite mjuka rörlighetsövningar på yogamattan för att säkerställa att jag är någotsånär mobil i morgon, det är onekligen lite stelt här och var även om det kändes ganska bra under passet! 

Inga kommentarer: