söndag 12 februari 2017

Vintertrail i Skrylle. Äntligen!

Ända sen jag sprang Skryllerundan på Skåneleden för första gången för flera år sen har jag tänkt att den här rundan vill jag springa när det är vinter och snötäckt. Men sen har vi inte haft nån riktig vinter och de få gånger det har varit lite snö har inte min löpform tillåtit 15 km terränglöpning.

I går kväll slängde jag ut en förfrågan på Facebook om nån kände till snöläget i Skrylle och feedbacken var unisont att det var gott om snö. Nån gång har vi vintersprungit där och funnit totalt istäckta stigar vilket inte var nån njutning, men gott om snö är en helt annan sak. Så jag föreslog Skryllerundan som dagens långpass och Joakim gick att övertala. Således var vi uppe redan vid halv åtta, åt frukostgröt och ägg och plockade sen ihop rätt saker. Vätskeryggsäckar laddades med vatten och lite energibars, pengar och betalkort. Hur mycket eller hur lite kläder? Tejp på rätt ställen, överdragskläder ifall vi vill stanna kvar och äta sen, ett extra toabesök, iväg.

Strax före tio gav vi oss ut i skogen. Första biten går i nåt elljusspår och Joakim undrade när vi skulle ut i spenaten men vi vet ju att det är de första 2 km som är inne i motionsområdet innan det blir lite mer intressant. Och intressant blev det! För när vi väl hade passerat genom skogen och kom ut på lite ängar och sånt märkte vi att det blåste och att snön flyttade på sig. Så även om vi hade mött andra löpare och visste att folk hade sprungit där nyligen så syntes det bitvis inte ett spår. Det kunde vara bara nån centimeter snö och några steg längre fram var det 30 cm djupsnö att pulsa i. Höga knän med motstånd, ungefär :-D Extremt roligt, pulshöjande och lite bökigt! Men oändligt vackert och jag kände mig så priviligierad över att få springa här!

Vi fortsatte genom Torna Hällestad och den tuffa vändan upp på Knivsåsen där det var brant upp och brant utför. Men roligt, härligt, utmanande att få springa i snö, äntligen!

Sen kom vi genom skogen där den välbekanta skylten står som indikerar att vi är ungefär halvvägs, den var dessutom utbytt och mycket tydligare efter att man under 2016 har skyltat upp alla Skåneleder bättre. Bra för oss som är rätt dåliga på att navigera :-D Lite längre fram träffade vi på det här gänget!
Vi var ganska försiktiga innan vi gav oss in i den här kohagen som man måste tvärs igenom. Med tanke på alla spår i hagen bör djuren vara vana vid att det springer folk men man vet aldrig riktigt var man har dem och hornen är nog inte att leka med. De var dock mer upptagna av att äta än att jaga efter oss så vi tog oss helskinnade genom hagen. Har man väl kommit igenom kohagen är det inte så mycket tuff terräng kvar utan man kommer ganska snart in i Skrylleområdet igen och får springa de sista kilometrarna på motionsspår. De var skrapade och grusade fast gruset var rätt så nertrampat i snö så jag tyckte inte det var världens trevligaste underlag utan upplevde att det var ganska bakhalt, Joakim med sina Icebugs hade givetvis inga problem alls på dagens runda :-)

Efter knappt två timmar hade vi avverkat 15 km, det snabbaste vi har gjort på den rundan är nog runt 1:40 så det var inte så himla långsamt egentligen men nog märks det att snön gör det lite tyngre här och var! Vi kikade in i restaurangen som var knökfull och bestämde oss för att åka hem och fixa lunch i stället. Det hade varit jättegott med en Skrylleburgare men kycklingburgare på hemmaplan var absolut också okej.

I vanlig ordning hade jag lite issues med det där med dusch efter löpning. Jag satt kvar i underställströja, fleecetröja och löpartights.... Sent omsider lyckades jag motivera mig till yogamattan för en kvarts rörlighetsträning och sen upp i en varm dusch - vilket var ganska skönt. Begriper inte varför det är så svårt att komma dit när jag nu vet att det är skönt!

Antagligen blir det inte så mycket action mer i dag utan vi fixar en lättare middag och försöker förbereda lite för morgondagen. Vi har sovmorgon båda två för en gångs skull på en måndag vilket är rätt så trevligt. En lite mjukare start på veckan :-)

Inga kommentarer: