tisdag 21 februari 2017

Tack, kroppen. Tack för att du orkar med tuffa dagar!

Ibland blir jag så himla tacksam för att min kropp pallar med de utmaningar jag utsätter den för. Veckoplanering är en utmaning ibland och efter förra veckans icke-träning ville jag verkligen planera in träningspassen denna vecka. Av olika anledningar gick det inte att få in nån träning i går vilket innebar att för att få ihop det behövde jag köra dubbelpass i dag. Med lite planering funkar det!

Om du nu blir sugen på samma sak så vill jag bara skicka med dig två riktlinjer: 1) tänk efter före och 2) kom ihåg att fylla på. Ettan innebär att du funderar lite på passens innehåll. Två pass på samma dag - då kanske det inte ska vara två högintensiva pass utan välj hellre ett lågintensivt och ett lite tuffare pass. Tvåan innebär att du inte snålar med maten. Fyll på efter morgonpasset och före eftermiddags/kvällspasset med bra mellanmål och se till att du får i dig en bra lunch mitt på dagen också!

Jag gick alltså upp tidigt, klämde i mig en äggmacka och en mugg te och satte mig sen på cykeln. 9 km i motvind tog en evighet i dag kändes det som men jag kom fram till simhallen. Ombyte, plums i bassängen, en halvtimmes simning. 1000 m på en halvtimme blev det i dag, sjukt nöjd med det! Vidare cykling till jobbet där jag drack en massa vatten och åt en portion kvarg och några frukostkex (helt ärligt är de inte mycket bättre än vanliga digestivekex men det behövdes lite kolhydrater).

Lunchen blev dagens vego som var polenta med en god sås och fänkålssallad, till det fyllde jag på med salladsbar inkl broccoli, keso och oliver. Vis av erfarenhet lät jag lunchpromenaden passera närbutiken där jag köpte en portion mezeyoghurt med hallonpuré och en müsli med massa nötter och frön eftersom jag kände att den där polentalunchen eventuellt inte skulle hålla mig mätt så länge. Mycket riktigt började jag bli småhungrig runt tvåsnåret och fyllde på med yoghurten.

Kvart i tre klev jag in på gymmet och inledde ett pass för rygg och mage. Värmde upp med 1000 m rodd och reflekterade över att känslan och ljudet är lite samma som i simningen ;-) Rörlighetsövningar med pinne, rotatorcuff, lite latsdrag fick väcka musklerna. Sen hängde jag gummibandet i smithen och körde chins. Gick till lilla skivstången, värmde upp med lätta frivändningar och så 5 x 5 tunga. Oroväckande tungt i dag fast det var samma vikt som "vanligt", jag fick lägga fokus på tekniken och insåg att det blir ju lättare när jag inte slarvar. Konstigt... eller??

Sen var det kompletteringsövningar som gällde. I dag skivstångsrodd, diagonallyft på en ytterst välpumpad boll som gjorde det supersvårt att hålla balansen, raka pulldowns, knä till armbåge på bosu och russian twist med 10 kg viktskiva. Japp. Stora muskelgrupper, varmt och skönt!

Efter lite småsnack med anläggningsansvarig och en alldeles nyanställd PT drog jag på mig varmare kläder och cyklade bort till Värnhem. För tack vare Espresso House's app skulle Joakim bjuda mig på fika i dag - han skickade en muffin i appen i går med meddelandet "tänkte att du kunde behöva nåt gott denna vecka" :-) Så jag smet in och satt ner en stund och njöt av en dirty chai och en chokladig muffin. Perfekt påfyllning just då plus känslan av lite kärlek och omsorg på distans. Älsk på det!

Cyklade resten av vägen hem i världens medvind, landade hemma och bytte till mjuk fleecetröja, mjukisbyxor och barfota. Tillbringar kvällen barfota i soffan med fötterna uppe, utan en massa "måsten". Lite mör, men inte dödstrött. Gött helt enkelt.

Inga kommentarer: