lördag 11 oktober 2014

Inspirationsdag för löpare 11/10

Trött i huvudet igen i dag efter en heldag med löpinspiration och nytänk. En dag anordnad av Sara och hennes adept Lupita. En riktigt BRA dag, fantastisk timing på löparåret, riktigt bra föreläsare, utomordentliga goodiebags, perfekt höstväder.

Det braiga började i morse med att jag glömde telefonen hemma och på nåt magiskt sätt blev tvingad att fokusera och vara i nuet i stället för att "fippla" hela tiden. Jag tänkte att det nog inte gjorde nåt och det gjorde det inte heller - förutom att jag inte har tagit några bilder vilket jag annars hade tänkt göra. Nåväl, det kommer nog bilder från andra källor så småningom så det är ingen större fara.

Efter välkomst och info var det Naprapat-Jimmy som intog podiet. Som alla läsare vet är han en av mina absoluta favoritmänniskor och jag sög åt mig av allt han sa om biomekanik, uppvärmning, prehab och annat roligt. Vissa saker har jag hört tidigare, annat var nytt, men det är alltid ett nöje att lyssna på Jimmy och hänga med i hans raska tankesvängar - även när det blir lite sorgligt och handlar om att springa Finnkampen med en krossad fotled... Som Jimmy säger har han provat på en hel del skador för att känna vad hans klienter går igenom och det kan nog ligga nåt i det! Det dök upp lite nyheter som jag ska utnyttja i både egenträning och som instruktör, bl a tips om magträning och aktivering av inre magmuskler.

Näst på tur var gröna smoothies från Raw Food House och maffiga goodiebags. Vi har fått strumpor från Gococo och Falke, rawfoodbars från Raw Food House, rabatt hos Gococo, gratisyoga på Yogobe, Aloe vera produkter, gympapåsar från Gococo och Löplabbet, buffar från Stormberg och ett nummer av nya löpartidningen Spring.

Sedan var det Sara själv som föreläste om yoga för löpare och följde upp föreläsningen med ett yogapass. Saras ingång till yogan är underbart o-flummig och liksom "praktisk" och i samma anda levererade hon två praktiska verktyg under sitt pass: Ett skönt litet uppvärmningsflöde, perfekt att köra några varv inför ett löppass, och ett avkopplings/stretchflöde att köra mot en vägg. Handgripligt, lättåtkomligt, bra!

Lunchen var en sallad som vi blandade själva från buffé. Grönsallad, pastasallad, quinoa, diverse grönsaker, blandade bönor (inkl edamameböner, fint!), dressingar, kyckling till köttätarna och tofu till veggosarna. Serverat i restaurangen med utsikt mot havet och hundrastplatsen och akkompagnerat av löparsnack.

Efter lunch tog Annie över. Ytterligare en av mina löparidoler och jag blev inte besviken. På Blogger Boot Camp hade hon 45 minuter på sig för föreläsning - i dag 1½ timme och det var helt klart en vinst. Vissa delar har jag hört tidigare och vissa bitar var helt nya. Särskilt delen om kost för ultralöpare och kosttillskott. Jag gillar Ann-Sofies enkla tänk - det är också, som Saras, lite praktiskt och "hands-on". Inte så mycket konstigheter. Bra input och inspiration!

Sista passet för dagen var ett löpskolningspass med Sara. Först - givetvis - uppvärmning med rotation och aktivering. Sedan en kort jogg och så löpskolningsövningsbonanza. Bekanta övningar men även nya som jag tar med mig framöver. Väldigt skön stämning i höstsolen och många skratt när Sara utmanade koordinationen.

Jag är glad att jag anmälde mig till den här inspirationsdagen. Underbart att gå på event "hemma i Malmö" och knyta nya kontakter - och stoppa in lite mer kunskap i huvudet såklart. Och att kunna åka raka vägen hem sen utan långresa och övernattning :-)

Inga kommentarer: