torsdag 30 oktober 2014

Torsdagsparty i gymmet, nålar i skinkorna och ett instruktörsmöte!

Ja, det var ungefär dagens schema det :-)

Det var en sån där morgon då jag hade lite svårt att ta mig iväg. Lite trögt att komma ur sängen och lite segt att komma ut genom dörren men till sist gick det. Discogympass lockade lite för mycket ändå.... Jag kom till ett välfyllt gym med bra stämning - tre PT'ar in action och flera stycken som tränade själv. Men så fort klockan närmade sig åtta stack de flesta iväg och jag fick lite mera lugn och ro till mitt "discopass".

Bänkpress först. Lätt uppvärmning och sen öka vikter till fina tunga femmor. Jag kämpade som en gris för att hålla djupet och det gick riktigt bra i dag! Vidare till lutade flyes. Egentligen tänkte jag köra med 7 kg men nån hade snott den ena sjukiloshanteln så det blev 8 kg för mig i stället och det gick hur bra som helst. Sedan gick jag vidare till dipsställningen och körde mina 3 x 8 dips med gummiband som gick betydligt bättre än sist. Kroppen minns, det tar sig!

Här nånstans började jag uppleva en sån där oförklarlig eufori. Att det var enormt roligt att träna, att det gick bra, jag gnolade med på musiken i högtalarna och tog nåt enstaka danssteg för att det kändes så kalasfint.

Tricepspressar, enhands i kabel. Bra kontakt, stabilt, bra teknik. Sen var det bara det roliga kvar - biceps. Tunga curls med rep, oh yes. Pumpen infinner sig snabbt, det är tacksamt med tunga bicepscurls. Sista övningen fick mig att le lyckligt. Bicepscurls i dubbel kabel precis framför spegeln och kvittot på rätt vinkel är att biceps sväller riktigt ordentligt och det såg nästan surrealistiskt ut. Önskar att jag hade haft en bild på det ;-)

I dag hade jag velat fortsätta träna i en timme till för det var så kul, jag kände mig så stark och pigg. Men tyvärr hade jag ett jobb att gå till... så det fick jag vackert göra. Jobbade i Fivefingers i dag för att förlänga känslan!

Under eftermiddagen avbröt jag arbetsdagen för att ta en runda bort till Naprapat-Jimmy för en liten genomgång. Inte att det har varit helt hemskt men lite kärlek kan den här kroppen behöva emellanåt. Jimmy konstaterade att mina gluteus medius var mycket stela (no shit, kan eventuellt hänga ihop med Martins övningar i tisdags kanske?) och frågade om han fick bomba dem med ett gäng akupunkturnålar. Jadå, givetvis! Jag ångrade mig lite emellanåt för det var inte superskönt - var tvungen att be Jimmy fotografera så att jag kunde se vad han hade gjort och det såg väldigt kul ut. Lovar att bjuda på bild när jag har fått dem av honom ;-) Sen var det lite konstigheter här och var som vi städade upp och jag har fått instruktioner om vidare övningar att prioritera i min uppvärmning och träning.

Med lätt krampande skinkor återgick jag till jobbet ett tag för att sedan gå och byta om och cykla hem. Jag var vrålhungrig och kastade mig över rester från kylskåpet innan jag gick och duschade av mig och bytte om för att sticka in till stan. Instruktörsmöte i B.A.B.Y. Runners Team stod på schemat - på Satori. Väldigt bra fikaställe men lite farligt för den som har bestämt sig för att äta för att bli stark! Jag hoppade över lyxmuffins med marängtopp (en annan dag, absolut) och morotskaka och valde i stället rawfoodkakan (bra fett, inget gluten, mindre socker), en morotsjuice med ingefära och äpple och en mugg te.

När jag kom hem igen några timmar senare var jag givetvis hungrig igen. Två grova mackor och en mugg te blev kvällsmål. Jag blir oändligt hungrig av de där byggarpassen i gymmet men så länge jag fyller på med bra grejer är det inget större problem :-)

Inga kommentarer: