tisdag 28 oktober 2014

Leg day. Busted...

Tidig start på dagen, jag mötte upp PT-Martin på gymmet klockan 7 och så körde vi ett pass för ben och axlar. Klockan sju var jag alltså uppvärmd och klar och hade börjat lägga på vikt på stången för knäböj - jag är omåttligt stolt över min egen disciplin!

Knäböj alltså - tunga femmor. Sedan gick vi vidare till Martins "buttbusters" - splitböj med bakre foten på bosu och två tolvkilos kettlebells i händerna. Som superset blev det 30 utfall per ben. Mycket mysigt!

Sen berättade Martin att han hade en ny övning till mig. Eftersom han har listat ut att mina quadriceps femoris (framsida lår alltså) är väldigt dominanta och råstarka och att jag behöver stärka upp baksida lår och gluteus medius. Katarina säger samma sak. Kan vara så att de har rätt när de säger samma sak båda två! Så därför fick jag köra en äcklig krabbgångsövning med gummiband runt benen. Kramp, kramp och mera kramp i gluteus medius, piriformis och en massa andra trevliga ställen...

Sedan var det dags att ta upp kampen med militärpressarna igen. HatahataHATA with a vengeance och dubbelt upp. Jag hade ju fått till tekniken i våras men uppenbarligen har jag glömt bort det igen och blir förbannad och frustrerad när jag står och klantar mig och vevar med stången alldeles för långt från kroppen. Men vi kämpar och jobbar med liten skivstång för att få tekniken på plats och lastar sedan på. Usch.

Som grädde på moset fick jag köra frivändningar också. Citerar Martin: "Frivändningar är en väldigt bra muskel!" (tur att det inte bara är jag som är lite korkad på morgonen...) Teknikfix och sen tunga repetitioner. Jag fick i uppdrag att lägga på ytterligare 2½ kg och köra ett set till och sedan köra sidolyft också innan jag gick in i duschen.

Cykelturen till jobbet efteråt var väl inte den skönaste nånsin med helt mosade ben och nu på kvällen märker jag hur stelheten smyger sig på i axelpartiet. Det blir säkert mysigt i morgon :-) Men värt det. SÅ värt det. Jag är bra på att träna själv men jag får absolut en extra kick av att träna med PT!

Efter att ha cyklat hem, lagat mat och ätit var det dags att byta om och sticka ner till Bulltofta för att leda B.A.B.Y. Runners Team. En liten men naggande god grupp i dag som fick köra backintervaller varvat med styrkeövningar i mörkret. De gjorde ett starkt jobb!

Inga kommentarer: