söndag 14 augusti 2016

Bonus-söndag

Många bonusar och extrabra saker i dag. Det ena tog det andra, kan man säga :-)

Vi la oss ganska tidigt i går och första bonusen var således att vi faktiskt vaknade bortåt halv åtta och hade "sovit klart" - en härlig lång dag framför oss. Frukost i lugn och ro och sen bestämde vi oss för att åka till gymmet. Jag var inte supertaggad utan kände mig ganska seg och gav kroppen tid att komma igång med lång uppvärmning och axelprehab.

Sedan blev det rygg och mage. Inte så mycket fokus på råstyrka utan bra teknik och lite "pyssel". Omvända kryssdrag, liggande rodd, latsdrag, pulldowns, L-Y-T. Sedan "dyngbaggen", reverse crunches och vanliga situps på boll plus lite pullovers för att jobba upp rörlighet i bröstryggen.

Efter träningen blev det dusch och sen var jag så hungrig så jag höll på att avlida. Alltså traskade vi upp i stan och kikade på maten på Malmöfestivalen och åt lunch. Jag fastnade för Casuals urgoda fisktacos, och så blev det en finkaffe på vägen tillbaka. När vi ändå var ute med bilen passade vi på att handla så har jag lite grejer hemma och behöver inte storhandla med cykel i veckan. Joakim hade bestämt sig för att sova hemma i natt och åka iväg till jobbet först tidigt i morgon vilket ger oss ett helt halvt bonusdygn tillsammans och mindre stress.

Hem till en mugg te och planeringsjobb med PT-blocket. Joakim drog iväg en sväng medan jag jobbade och så lagade vi mat tillsammans - goda lyxiga burgare på högrev i briochebröd, och med färska grönsaker i stället för pommes till. Middag tillsammans på en söndag, det känns liksom lite extra lyxigt! Sedan körde jag ett mjukt yogapass för vader och fötter som är lite trötta efter gårdagens terrängfest. Hälsenorna är opåverkade (alltså varken tjocka eller stela) men det är lite allmänt stelt och ömt efter påfrestningarna.

Allt är packat och klart för morgondagen, enda orosmolnet är att Joakim måste gå upp bra tidigt men jag hoppas att jag kan somna om sen. Det allra, allra bästa är att slippa den ensamma söndagkvällen utan att ha sällskap, sen när vardagen börjar rullar livet på och det är enklare att vara själv. Alltså - åter till tvåsamheten <3

Inga kommentarer: