tisdag 25 oktober 2016

Genomvarm, glad och nöjd!

Så kändes det när jag cyklade hem efter kvällens pass med Runacademy. För det var ett så otroligt härligt pass med en intervallstege där vi vände efter halva intervallen så att alla kom "hem" samtidigt. Vi körde alla löpare i medelgruppen tillsammans, knappt 30 deltagare, och det kändes helgrymt att springa i en sån stor grupp med bra stämning och glada löpare i mörkret. Bonus in på upplevelsekontot!

I går klämde jag in ett träningspass för mig själv mitt i allting. Rygg och mage. På ren jävelskap och beslutsamhet för egentligen hade jag inte tid, egentligen borde jag ha hållit på med bokslutsfiler men jag bestämde att jag behövde träna. Noga uppvärmning axlar, latsdrag, chins och pullups, älskade hatade kronlyft med omvänt grepp, rygglyft i camelback, diagonallyft, dyngbaggen, dynamisk sidoplanka på Bosu, fällkniv med boll. Effektivt men tungt, en timme och tio minuter. Sedan PT. Sedan hem.

Med samma jävlaranamma-energi kutade jag genom affären på hemvägen och begav mig in i köket. För i dag väntade en halv temadag om ett viktigt ämne tillsammans med kollegor från andra avdelningar. Jag ansvarade för genomgången och organisationen av dagen och jag vet att en av våra kollegor är allergisk mot bl a ägg och nötter. Vilket man inte så ofta tänker på när man fixar fika så hen får aldrig nån gofika. Därför hade jag gett mig fasen på att på MIN dag ska alla ha fika - och alla ska ha samma sak och det ska vara gott. Letade fram ett recept på mjuk pepparkaka utan ägg, modifierade lite (för jag hade inte lyckats handla allt som behövdes), fixade en frosting enligt ett gammalt beprövat recept på morotskaka, klart. Allt som allt tog det max en halvtimme att baka och det var så värt det för det var himla populärt och uppskattat i dag. För att underlätta transporten tog jag med frostingen i en fryspåse och klippte av ett hörn när jag kom fram och spritsade på frostingen. Bra tips, sno det gärna!

I dag hade jag väldigt mycket full fart. Inga utrymmen för tidsmissar. Började 07.15 på gymmet, snabbt ombyte och smink, till kontoret, hämta dator, kolla setup i konferensrum, spritsa frosting, testa filmer och ljud, hämta te och vatten, andas, tretvåett-KÖR! Avslutade med gemensam lunch, därefter en halvtimmes tid som räckte för att kolla av mailboxen och släcka lite bränder, sedan teammöte, efter det ytterligare en halvtimmes skrivbordstid innan raskt tempo mot gymmet. PT-kund, cykeltur hem, trekvart hemma med rostisar, te och "filmtajm" (plugga kvällens Runacademy-pass), mot Bulltofta och möta upp gänget. Snabbgenomgång "vem gör vad" och så kvällens pass. Hemma igen 1½ timme senare - genomvarm, glad och nöjd. Puh.

Som kontrast till dessa två hyfsat hektiska dagar väntar i morgon en äkta ego-dag. Jag börjar visserligen dagen tidigt med ett träningspass och jag har massor att göra på jobbet (hej bokslutsvecka, välkommen!) men kommer plugga i lurarna och dra igång bra musik till arbetet. Men sen, efter jobbet, är det bara ego-tid. Tjohoo! Dags att packa och förbereda frulle alltså.

Inga kommentarer: