lördag 15 oktober 2016

Hej, höstskog!

Myspass med Runacademy i Bokskogen i dag. Vi hade stämt träff klockan tolv och var väl ett fyrtiotal löpare som möttes upp för att springa efter förmåga - nånstans mellan 7 och 21 km var målet. Vi joggade iväg och jag bara njöt! Lugnt tempo, stor grupp, koll på andningen, vacker skog och skönt väder. Ja alltså utom när man var ute på backen över fältet för där märkte man av att det blåste ordentligt.

Mitt lilla gäng betade av 7 km-slingan och sen var det några stycken som trampade otåligt. Ska, ska inte? Jag erbjöd mig att leda ett varv runt 3 km i lugn takt med gång i uppförsbackarna och det var nog en 7-8 stycken som hakade på. Lugnt och fint gick det och vips var det avklarat. En mil i terräng i benen alltså. Utan några stora problem dessutom - alltså förutom att jag hade ett veck i strumpan på precis rätt ställe och fick en liten blåsa på precis samma ställe som alltid i vänster hålfot. Suck. Att jag inte lär mig?

Efter löprundan blev det fika och sen åkte vi hem och drack te och kaffe och slappade. Och så körde jag en vända Happy Hips för att mjuka upp höfterna. Joakim hade dessutom gymmat på förmiddagen medan jag planerade nästa vecka, tvättade och diskade undan. Jag sparade krafterna till löprundan ;-) Kvällens middag på kycklingbröst, rotsaker och svampsås satt fint sen och eventuellt ska jag ta och släpa mig in i duschen (varför är det alltid så motigt?).

På köpet kom jag på att jag ju gillar att springa i skogen. Att det alltid tillhörde helgerna innan och att jag faktiskt saknar det. Så - mer av det också. Jag vill alltså styrketräna mera, springa mer i skogen och springa fler snabba intervaller. Det var bara det där med tiden nu igen ja ;-) Skål!

Inga kommentarer: